Δολοφονία φαρμακοποιού: Ο Μανώλης Βονικάκης θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Για «προμελετημένο και απάνθρωπο εγκληματικό σχέδιο» κάνει λόγο ο πολύπειρος σε πολύκροτες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Καβαλιώτης δικηγόρος-ποινικολόγος. Οι πρώτες δηλώσεις του για την υπόθεση

Με την οικογένεια της δολοφονηθείσας 43χρονης φαρμακοποιού θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Ανακριτή Καβάλας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα o Καβαλιώτης δικηγόρος-ποινικολόγος, Μανώλης Βονικάκης.

Ο έγκριτος και πολύπειρος σε πολύκροτες υποθέσεις ανθρωποκτονιών δικηγόρος, στις αποκλειστικές πρώτες του δηλώσεις στο KAVALA POST, τονίζει ότι «η βία ήταν στοιχείο της ταυτότητας του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Αΐντα» και ότι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα ενός «προμελετημένου και απάνθρωπου εγκληματικού σχεδίου».

Η δήλωση του Μανώλη Βονικάκη

Μακάρι ο ανθρώπινος πόνος να μπορούσε να μετρηθεί με καθαρούς αριθμούς και όχι με αόριστα λόγια. Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να ξέραμε πόσο υπέφερε η αδικοχαμένη Αΐντα στα χέρια του βασανιστή της. Ο πόνος να ήταν υλικός και μετρήσιμος. Δεν είναι όμως.

Ο καθ´ ομολογίαν δολοφόνος της Αΐντα, ο σύζυγός της, εκτέλεσε το προμελετημένο απάνθρωπο εγκληματικό του σχέδιο. Την στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια. Γιατί θεωρούσε και θεωρεί ότι η Αΐντα του ανήκει.

Η ζήλεια λειτούργησε ως υφέρπων σκώλυξ όστις διαβιβρώσκει τη συνείδηση ενός ασυνείδητου βίαιου και μοχθηρού ανθρώπου. Η ζήλεια όμως δεν είναι σε ένα αδίστακτο άνθρωπο τίποτε άλλο παρά το όχημα για να εκδηλωθεί το βασικό στοιχείο ταυτότητας τους, είναι η αφορμή και όχι η αιτία για την εξωτερίκευση της βαναυσότητας.

Η βία στοιχείο ταυτότητάς του. Το αποδεικνύουν τα πρότερα έργα και οι ημέρες του. Έχουμε συλλέξει υλικό, όλα σύντομα θα δοθούν στα χέρια του Ανακριτή την κατάλληλη δικονομικά ενδεδειγμένη χρονική στιγμή.