Δολοφόνος φαρμακοποιού: Είχε συλληφθεί για ξυλοδαρμό συντρόφου του και προσπάθησε να δραπετεύσει

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο 55χρονος δολοφόνος-Την Τρίτη θα απολογηθεί στον Ανακριτή-Τι αποκαλύπτεται για το βίαιο παρελθόν του

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας οδηγήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Μαΐου 2022 ο 55χρονος δολοφόνος της 43χρονης συζύγου του στις Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα, καθώς ελήφθη η έγκριση από τους γιατρούς του Νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύονταν μετά από τον αυτοτραυματισμό του, ενώ την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Τι αποκαλύπτεται για το βίαιο παρελθόν του

Το βίαιο παρελθόν του 55χρονου αποκαλύπτεται μέσα από στοιχεία παλαιότερης δικογραφίας που αφορά ξυλοδαρμό πρώην κοπέλας του. Ο 55χρονος δολοφόνος της φαρμακοποιού και μητέρας των δυο ανήλικων παιδιών τους είχε συλληφθεί το 2002 ύστερα από καταγγελία πρώην φίλης του η οποία είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη μετά από ξυλοδαρμό. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος την είχε ακολουθήσει με την μοτοσικλέτα του από το σπίτι της στην Αθήνα.

Όταν η κοπέλα σταμάτησε σε ένα φανάρι κατά τη διαδρομή της εκείνος προσπάθησε βίαια να τη βγάλει έξω από το αυτοκίνητο. «Λίγο αργότερα όταν πάρκαρε για να επισκεφθεί μια φίλη της την πλησίασε και τη χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα γυαλιά της. Όταν αυτή φώναξε βοήθεια ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί βρίζοντάς την» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε εις βάρος του.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος όταν βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξυλοδαρμού προσπάθησε να δραπετεύσει εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπήρχε αρκετός κόσμος, αλλά συνελήφθη από τον φρουρό.

«Προμελετημένο το έγκλημα» λέει η οικογένεια της άτυχης μητέρας

Η οικογένειά της μέσω του δικηγόρου της, Μανώλη Βονικάκη υποστηρίζει ότι ο φόνος της 43χρονης γυναίκας ήταν προμελετημένος και σύμφωνα με τον δικηγόρο υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για το παρελθόν του 55χρονου άντρα.

«Έχουμε συλλέξει υλικό προκειμένου να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας αφενός και αφετέρου, να προετοιμαστούμε να αποδημήσουμε όλους τους ισχυρισμούς που η υπεράσπιση πιθανολογούμε ότι θα εγείρει. Αναφορικά δηλαδή, με τυχόν ύπαρξη προφανώς, ύπαρξη βρασμού ψυχικής ορμής, που νομίζω ότι θα το επικαλεστεί ο κατηγορούμενος», αναφέρει ο δικηγόρος της 43χρονης γυναίκας.

«Έχουμε πει συγκεκριμένα πράγματα που έχουμε υλικό από τον πρότερο βίο του ανθρώπου αυτού με περιστατικά τα οποία έχουν καταγράφει σε διάφορα αστυνομικά τμήματα και σε ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί εις βάρος του στο παρελθόν και όχι μόνον για το θύμα», πρόσθεσε ο κ. Βονικάκης.

Αναφερόμενος στα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας, ο κ. Βονικάκης τόνισε πως τα παιδιά είναι σε καλά χέρια, έχει αναλάβει ο θείος τους, ο αδερφός της Αΐντας, ο Αρτούρο Παπαδόπουλος, ο οποίος ήρθε από το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

«Από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνουμε όταν κατακαθίσει λίγο ο κουρνιαχτός, θα είναι να ζητήσουμε την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών για να δοθούν στον παππού και στη γιαγιά ή αν είναι δυνατό στον θείο», αποκάλυψε ο δικηγόρος. Ο θείος, μάλιστα, θέλει να πάρει στην Αμερική τα παιδιά, επεσήμανε ακόμη ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης.