Χειροπέδες στον «ποντικό» της Θάσου

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές τετελεσμένες και 1 απόπειρα από οχήματα, επιχείρηση και σπίτια στο νησί - Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου 4 κλοπές τετελεσμένες και μία  απόπειρα κλοπής από οχήματα, επιχείρηση και οικίες που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές της Θάσου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 10/5 στη Θάσο, από τους παραπάνω αστυνομικούς ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι την 8/9-5-2022 διέρρηξε ΙΧΕ αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρήματα και διάφορα έγγραφα.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από 24-4-2022 έως 8-5-2022 διέρρηξε ακόμη ένα όχημα, μία επιχείρηση και μία οικία, ενώ σε μία περίπτωση επιχείρησε να διαρρήξει μία ακόμη οικία, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Κατά τη διάπραξη των παραπάνω κλοπών ο δράστης αφαίρεσε μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα τάμπλετ, ηλεκτρονικά εξαρτήματα συσκευών, ένα ρολόι, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα, καθώς επίσης και τραπεζικές κάρτες, ενώ με τη χρήση μίας από τις αφαιρεθείσες κάρτες πραγματοποίησε ανάληψη χρημάτων.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκαν επίσης διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την  προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.