Γυναικοκτονία στις Πηγές: 4 ώρες μετά τον φόνο της γυναίκας του, ο 55χρονος κάλεσε γιατρό γιατί φοβόταν μήπως ανεβάσει… πίεση!

Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την Άιντα στις 17.00 και στις 21.00 έκανε το πρώτο τηλεφώνημα σε γιατρό - Στις 21.02 έγινε νέα κλήση, στην οποία ο 55χρονος ζήτησε από τον γιατρό να του υποδείξει ποιο χάπι να πάρει, καθώς φοβόταν ότι θα υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο

Kαταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση συζυγοκτονίας στην Καβάλα. Συγκεκρμένα, προκύπτει ότι τέσσερις ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία και ενώ ο 55χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος βρισκόταν ακόμη κλεισμένος με τη σορό της γυναίκας στο φαρμακείο του… έκανε δυο κλήσεις σε γιατρούς.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε ανεβάσει… πίεση και αναζητούσε συμβουλές και ιατρική βοήθεια.

Ο δικηγόρος-ποινικολόγος Μάνος Βονικάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, αποκάλυψε το συγκεκριμένο γεγονός.

Συγκεκριμένα την ώρα που, σύμφωνα με την εκδοχή του 55χρονου, ο τελευταίος ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, πραγματοποίησε δυο κλήσεις σε γιατρούς.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Βονικάκης, ο δράστης φέρεται να σκότωσε την Άιντα στις 17.00 και στις 21.00 έκανε το πρώτο τηλεφώνημα σε γιατρό, που όμως δεν απάντησε για τυχαίο λόγο.

Στις 21.02 έγινε νέα κλήση σε γιατρό και ζήτησε μάλιστα να του υποδείξει ποιο χάπι να πάρει (από το φαρμακείο στο οποίο βρισκόταν), καθώς είχε ανεβάσει πίεση και φοβόταν ότι θα υποστεί… εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Σήμερα λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας και έχουμε μία πλήρη εικόνα, η οποία δεν απέχει από μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία. Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα» τόνισε ακόμη ο δικηγόρος.

Παράλληλα δήλωσε πως θα καλέσει τις δύο γιατρούς ως μάρτυρες, ενώ για τον δράστη τόνισε πως η μετάνοιά του είναι προσχηματική.

«Ο άνθρωπος αυτός από τη δικογραφία έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Έρχεται η δική μας σειρά να αποκαλύψουμε στον κ. Ανακριτή, πως πέντε γυναίκες, πέντε πρώην σύντροφοί του φερόμενου ως δράστη έχουν κακοποιηθεί απο τον δράστη και μάλιστα μία εξ αυτών αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει», ανέφερε ο κ. Βονικάκης.

Μάλιστα μεταξύ αυτών των γυναικών είναι η μητέρα του πρώτου παιδιού του, μια πρώην σύντροφος από την Καβάλα, μια από τις Σέρρες και μια από την Αθήνα. Όπως τόνισε όλες οι γυναίκες θα καταθέσουν τα όσα βίωσαν από την κακοποιητική συμπεριφορά του συζυγοκτόνου.

Η συγκλονιστική μαρτυρία

«Δεν την είδα την Αΐντα, είδα αυτόν που ήταν αγριεμένος»… Συγκλονίζει νέα μαρτυρία για τη συζυγοκτονία στην Καβάλα. Μιλώντας στο Mega, ο κ. Χρήστος περιέγραψε το τετ α τετ που είχε με τον 55χρονο καθ’ ομολογίαν που κρίθηκε προφυλακιστέος.

Βρισκόταν έξω από το φαρμακείο την ώρα που ο 55χρονος σκότωνε τη 43χρονη, αλλά δεν το ήξερε.

«Ήρθα εδώ να πάρω τα φάρμακα και με έδιωξε (σ.σ. ο δράστης), μου έλεγε ”φύγε, φύγε, φύγε”, ήταν άγριος» πρόσθεσε ο κ.Χρήστος .

«Δεν την είδα την Αΐντα, είδα αυτόν που ήταν αγριεμένος», δήλωσε για τον 55χρονο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο κ. Χρήστος σκούπιζε τα δάκρυά του όσο μιλούσε για το φρικτό έγκλημα στην Καβάλα.

Το βίαιο παρελθόν του συζυγοκτόνου

Ο 55χρονος συζυγοκτόνος της φαρμακοποιού και μητέρας δυο ανήλικων παιδιών, είχε συλληφθεί το 2002 ύστερα από καταγγελία πρώην φίλης του η οποία είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη μετά από ξυλοδαρμό. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος την είχε ακολουθήσει με την μοτοσικλέτα του από το σπίτι της στην Αθήνα.

Όταν η κοπέλα σταμάτησε σε ένα φανάρι κατά τη διαδρομή της, εκείνος προσπάθησε βίαια να τη βγάλει έξω από το αυτοκίνητο. «Λίγο αργότερα όταν πάρκαρε για να επισκεφθεί μια φίλη της την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα γυαλιά της. Όταν αυτή φώναξε βοήθεια ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί βρίζοντάς την» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε εις βάρος του.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος όταν βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα όταν αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξυλοδαρμού προσπάθησε να δραπετεύσει εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπήρχε αρκετός κόσμος, αλλά συνελήφθη από τον φρουρό.