Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Το «ευχαριστώ» στον Δήμαρχο Παγγαίου για τη στήριξή του στην επιχείρηση του Antonov

«Ο Δήμαρχος ήταν εκεί, χωρίς να υποχρεούται φυσικά, δίπλα στους συναδέλφους μας»-Η ευχαριστήρια ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η αναφορά «στην ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα από την τοπική διεύθυνση»

Με μια ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης «ανταποδίδει» τη στήριξη του Δημάρχου προς τους συναδέρφους τους οι οποίοι βρέθηκαν στην Καβάλα για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο μοιραίο Antonov-12, τονίζοντας, παράλληλα, ότι ο κ. Αναστασιάδης το έκανε χωρίς καν να υποχρεούται να βρίσκεται στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Στον αντίποδα, τα μέλη της Ένωσης αφιερώνουν στην ανακοίνωση και μια δηκτική παράγραφο για «την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα από την τοπική διεύθυνση», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπήρχε μέριμνα ούτε για ένα μπουκαλάκι νερό», κάτι που «αποδεικνύει το μέγεθος της αδιαφορίας της τοπικής διεύθυνσης απέναντι στα μέλη μας που επιχειρούσαν».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους 6 συναδέλφους της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. οι οποίοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους ανατέθηκε κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες και μάλιστα σε κάτι για το οποίο ουδέποτε είχαν εκπαιδευθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17-07-2022 κλήθηκαν εκτάκτως και ενώ εκτελούσαν πρωινή υπηρεσία στην Θεσσαλονίκη, 6 συνάδελφοι της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. να μεταβούν άμεσα στην Καβάλα με σκοπό τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση περισυλλογής των θανόντων από το αεροσκάφους που κατέπεσε την προηγούμενη μέρα.

Η επιχείρηση διεξήχθη από κοινού με την ΕΜΑΚ και την ειδική υπηρεσία ΤΕΝΞ του Στρατού, φορώντας ειδικές στολές προστασίας από ραδιενεργά στοιχεία.

Μια επιχείρηση που διήρκησε περισσότερο από δέκα ώρες, επιχειρώντας εν μέσω επικίνδυνων εκρηκτικών υλών και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε για ακόμη μια φορά στην ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα από την τοπική διεύθυνση. Κάποια στιγμή θα πρέπει οι κατά τόπους διευθύνσεις που ενισχύονται από συναδέλφους άλλων νόμων και ειδικών υπηρεσιών, να αντιληφθούν ότι απευθύνονται σε επαγγελματίες οι οποίοι πέρα από την υποχρέωσή τους να συνδράμουν, έχουν και το δικαίωμα αυτό να το πράξουν σε επαγγελματικό περιβάλλον και υπό ανθρώπινες συνθήκες.

Το να επιχειρούν με 45 βαθμούς οι οποίοι αυξάνονταν δραματικά μέσα στις ειδικές στολές και να μην υπάρχει μέριμνα ούτε για ένα μπουκαλάκι νερό αποδεικνύει το μέγεθος της αδιαφορίας της τοπικής διεύθυνσης απέναντι στα μέλη μας που επιχειρούσαν.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Παγγαίου κ. Αναστασιάδη Φίλιππο ο οποίος ήταν (χωρίς να υποχρεούται φυσικά) δίπλα στους συναδέλφους μας καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, χορηγώντας νερά, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες και ξηρά τροφή συμβάλλοντας ταυτόχρονα με διάφορους τρόπους, ώστε να ξεπεραστούν διαφόρου είδους προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί μας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.