Στη «φάκα» 3 διακινητές και 13 μη νόμιμοι μετανάστες σε Καβάλα και Έβρο

Σε μια από τις περιπτώσεις ο οδηγός όχι μόνο δεν σταμάτησε στο σήμα της αστυνομίας, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και στην προσπάθεια του να ξεφύγει «έπεσε» πάνω σε δύο αυτοκίνητα, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη (25 και 26-7-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Καβάλας, 3 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας στον οικισμό Αμφιτρίτης Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσέκρουσε σε δύο οχήματα και τελικά ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Μετά την ακινητοποίηση του οχήματος ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει χωρίς να τα καταφέρει, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, πρωί της Τρίτης στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 2 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, επίσης το πρωί της Τρίτης στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε ΙΧΦ αυτοκίνητο 5 μη νόμιμους μετανάστες προωθώντας τους παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.