Καβάλα: Αστυνομικός πυροβόλησε σε καταδίωξη μη νόμιμων μεταναστών και συνελήφθη

Συνελήφθησαν και 9 μη νόμιμοι μετανάστες, για 2 από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματισθεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα αντίστοιχα από τους πυροβολισμούς-Για βολές εκφοβισμού κάνει λόγο η Αστυνομία

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου στην Καβάλα το απόγευμα της Τρίτης 9 Αυγούστου 2022, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα 30 περίπου ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, ακολούθησε επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού.

Από την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού συνελήφθησαν 9 μη νόμιμοι μετανάστες, για 2 από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματιστεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ για τον τραυματισμό των αλλοδαπών συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

*Φωτογραφία αρχείου