Μπλόκο σε 5 διακινητές και 24 μη νόμιμους μετανάστες

Οι συλλήψεις έγιναν σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου, της Καβάλας και της Δράμας

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (22-8-2022), σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου, της Καβάλας και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Δράμας, 5 διακινητές, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, 24 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Ιμέρου – Φαναρίου Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον ακινητοποιήθηκε αντιστεκόμενος στη σύλληψη.

Από τη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 20-8-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Συνόρων, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας ΔΧΕ (ταξί) αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, το βράδυ σε επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 2 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν πέντε οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Φερών Αλεξανδρούπολης, Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.