Τα μπλόκα σε διακινητές και μη νόμιμους μετανάστες συνεχίζονται…

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις σε Καβάλα, Έβρο και Ροδόπη, 16 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τρίτη (23-8-2022), σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Καβάλας και Ροδόπης, 3 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, απογευματινές ώρες πλησίον του οικισμού Θρυλορίου Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, οδηγώντας επικίνδυνα.

Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε στην επαρχιακή οδό Φύλακα – Βέννας να έχει ακινητοποιηθεί μετά από εκτροπή και o οδηγός – διακινητής να έχει τραπεί πεζός σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον δράστη, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.