Ακόμα 2 διακινητές και 9 μη νόμιμοι μετανάστες «πιάστηκαν» σε Καβάλα και Ροδόπη

Οι συλλήψεις έγιναν σε χωριό της Ροδόπης και στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (29-8-2022), σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 2 διακινητές, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 9 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο, και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.