Αυτήν τη φορά «πιάστηκαν» 5 διακινητές και 17 μη νόμιμοι μετανάστες…

Οι συλλήψεις έγιναν σε σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, σε Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (9-9-2022) σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, 5 διακινητές, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, 17 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση, το βράδυ, σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Βέννας Ροδόπης, οι ανωτέρω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμα αλλοδαπό διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΦ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στη τρίτη περίπτωση, το απόγευμα σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Βρυσούλας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 2 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν 4 οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Έβρου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.