Μανώλης Βονικάκης: Ο 25χρονος που σκότωσε τον 52χρονο δεν ήξερε καν να κρατάει όπλο. Έχει μετανιώσει

«Έπεσαν από τα σύννεφα ακόμη και οι αστυνομικοί. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί με πληγωμένη ψυχή»: Ο δικηγόρος της Καβάλας μεταφέρει τα όσα του είπε ο εντολέας του λίγο μετά τη σύλληψη και ομολογία του

Η «κατά συρροή κακοποιητική συμπεριφορά» του θύματος προς τον δράστη, αλλά και η προστριβή που είχε το θύμα με τον αδερφό του δράστη το προηγούμενο βράδυ ήταν δύο από τα κίνητρα τα οποία όπλισαν το χέρι του 25χρονου από τη Χρυσούπολη Καβάλας ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο έξω από τον χώρο εργασίας του.

Αυτό υποστήριξε ο Μανώλης Βονικάκης, δικηγόρος του 25χρονου, ο οποίος ομολόγησε και συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022 [διαβάστε εδώ]. «Έπεσαν από τα σύννεφα ακόμη και οι αστυνομικοί. Μιλάμε για ένα παιδί που δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και έχει λευκό ποινικό μητρώο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί με πληγωμένη ψυχή», δήλωσε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, τονίζοντας ότι ο εντολές του δεν ήθελε να σκοτώσει τον 52χρονο, αλλά να τον εκφοβίσει και έχει ήδη μετανιώσει για την πράξη του.

«Ο εντολές μου δεν ήξερε όχι από κυνήγι, αλλά ούτε όπλο να κρατήσει. Το κίνητρο είναι αυτό που θα ιχνηλατηθεί, πώς, δηλαδή, ένα παλικάρι με αυτό το προφίλ έφτασε να σκοτώσει έναν 52χρονο με τον οποίο είχε θέματα. Περιμένουμε να απαγγελθεί και επισήμως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Βονικάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ίσως χρειαστεί και η ψυχιατρική ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί πώς έφτασε στο έγκλημα ο 25χρονος. «Μακριά από μένα, όμως, ο ισχυρισμός περί μη ικανότητας προς καταλογισμό. Είχε πλήρη ικανότητα. Θέλουμε να δούμε την πληγωμένη ψυχή ενός ταλαιπωρημένου παιδιού, πώς λειτούργησαν όλα αυτά μέσα στο μυαλό του. Κανείς νοήμων δεν μπορεί να εξηγήσει πώς ένα χέρι φτάνει στο σημείο να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Εδώ είναι δουλειά των ειδικών και του Δικαστηρίου», ανέφερε ο Καβαλιώτης δικηγόρος.