Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση του φονικού στη Χρυσούπολη

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ζήτησε και έλαβε ο 25χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 52χρονου-Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ζήτησε και έλαβε ο 25χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 52χρονου στη Χρυσούπολη.

Εις βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων«», ενώ οι συγγενείς του και η σύντροφός του που είχαν προσαχθεί για να εξεταστούν αν υπέθαλπαν τον δράστη της δολοφονίας, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δήλωσαν ότι δε γνώριζαν τίποτα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, με τη συνδρομή  της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 16-9-2022 πρωινές ώρες, στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 16-9-2022, εντοπίσθηκε ο 52χρονος σε εξωτερικό χώρο της εργασίας του, στη Χρυσούπολη, θανάσιμα τραυματισμένος στη θωρακική χώρα, από κυνηγετικό όπλο.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος ένεκα προσωπικών διαφορών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 52χρονο και διέφυγε από το σημείο με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Ο δράστης εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα στη Χρυσούπολη και προσήχθη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, όπου ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη κατόπιν έκδοσης σχετικού Εντάλματος Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.