Καβάλα: Δεν έχουν τέλος οι συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών

Δύο ημεδαποί διακινητές συνελήφθησαν στην Εγνατία οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης-Μετέφεραν στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 3 ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Παρασκευής σε επαρχιακή οδό στο ύψος του οικισμού Μωσαϊκού Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου στην Εγνατία οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός-διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, καθώς και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.