Καβάλα: Καθημερινές πλέον οι συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών

Αυτήν τη φορά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης οι οποίοι μετέφεραν στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2022 σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 3 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν μία αλλοδαπή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι η δράστιδα αρχικά δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία της αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στην δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν  παράνομα στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός-διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.