Καβάλα: Το αυτοκίνητο του προπομπού δε γλίτωσε τον διακινητή από τη σύλληψη

Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις 11 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (2-11-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, 5 ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί πλησίον του οικισμού Αρδανίου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν μία ημεδαπή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε οδηγό ΙΧΕ αυτοκινήτου, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Έπειτα από επιστάμενες έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν έτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ημεδαποί και συνελήφθηκαν, διότι όπως προέκυψε ο ένας από αυτούς ως οδηγός του πρώτου οχήματος μετέφερε νωρίτερα παράνομα στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες στο δεύτερο όχημα λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών και αναζητήσεων εντοπίσθηκαν οι 7 μη νόμιμοι μετανάστες πλησίον του κόμβου Αγίου Ανδρέα Καβάλας, καθώς επίσης και το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, το οποίο οι δράστες είχαν αποκρύψει στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί των παραπάνω αυτοκινήτων στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν 3 ΙΧΕ αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.