Φορτηγάκια στην υπηρεσία διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 9 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τρίτη και την Τετάρτη (3 και 4-1-2023), σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, 3 διακινητές, ένας αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Τρίτη το απόγευμα σε αγροτική οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε ΙΧΦ αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα. Μετά την ακινητοποίηση του οχήματος ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός – συνεργός του διέφυγε πεζός, πλην όμως εντοπίσθηκε έπειτα από σχετικές αναζητήσεις σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.