Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό ακόμη ένας διακινητής ο οποίος μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες

Ο διακινητής οδηγούσε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα μόλις οι αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει-Ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023 στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός-διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί υπεξαίρεση στις 18-1-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.