Σύλληψη για ναρκωτικά στη Λήμνο κατόπιν πληροφοριών από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας

Η 33χρονη δράστιδα έκρυβε ποσότητα ηρωίνης σε κουτί αναψυκτικού το οποίο εστάλη μέσα σε δέμα με μεταφορική-Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της

Στη σύλληψη μίας 33χρονης ημεδαπής προέβησαν το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου 2023 στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας-Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μύρινας, στο λιμάνι Αγίου Νικολάου της Μύρινας Λήμνου, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (Ν.4139/2013).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στελέχη του Λιμεναρχείου Μύρινας, μετέβησαν σε κατάστημα ταχυμεταφορών στη Λήμνο διενεργώντας αυτοψία σε δέμα, το οποίο είχε καταφτάσει νωρίτερα με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο από τα λιμάνια του Λαυρίου και του Αγίου Ευστρατίου.

Κατά την παραλαβή του δέματος, η 33χρονη ημεδαπή ακινητοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, καθώς εντοπίστηκε εντός της συσκευασίας, μέσα σε κουτί αναψυκτικού, ποσότητα ηρωίνης άνευ περιτυλίγματος σε μορφή βράχων, καθαρού βάρους 52,01 γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι της 33χρονης, όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον μία χάρτινη συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 0,65 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το τιμολόγιο-δελτίο αποστολής του δέματος.

Από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλες οι ανευρεθείσες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στο Τμήμα Χημικών Υπηρεσιών Μυτιλήνης προς εξέταση.