Με φορτηγά, βανάκια και αυτοκίνητα…

Συνελήφθησαν σε Καβάλα. Ροδόπη, Δράμα και Έβρο 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, 24 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν το χρονικό διάστημα από την 29-4-2023 εώς την 1-5-2023 σε περιοχές της Ροδόπης, της Καβάλας, της  Δράμας και του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας 5 διακινητές, δύο αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι του Σαββάτου 29-4-2023 στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΦ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 9 μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 7-4-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  ΙΧΦ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη τρίτη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου σε περιοχή της Δράμας αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να  μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τέταρτη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Φερών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν μεταξύ άλλων δύο συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης και μία γυάλινη πίπα.

Στη πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα της Δευτέρας 1/5 στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά τα ανωτέρω οχήματα, η μικροποσότητα ηρωίνης, μία γυάλινη πίπα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, Φερών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.