Πέντε διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών σε μια μέρα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Οι διακινητές συνελήφθησαν και στις πέντε περιπτώσεις, με τους αστυνομικούς να επιστρατεύουν ακόμη και μηχάνημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, πέντε αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο δέκα μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόn τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη τέταρτη περίπτωση, το απόγευμα σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον πέμπτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Σουφλίου, Φερών και Τυχερού και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.