Καβάλα: Ανατράπηκε όχημα με εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Συνελήφθη ο διακινητής

Το περιστατικό σημειώθηκε σε επαρχιακή οδό της Καβάλας-Ο οδηγός/διακινητής δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός-διακινητής, αρχικά δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ανατραπεί εντος οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού-διακινητή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και Συνοριακής Φύλαξης Φερών.