«Στοίβαξε» μέσα σε ένα τζιπάκι… 14 μη νόμιμους μετανάστες!

Σύλληψη 3 διακινητών 24 μη νόμιμων μεταναστών σε Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα – Οι δύο απ’ αυτούς δε συμμορφώθηκαν με το σήμα των αστυνομικών και επιχείρησαν να διαφύγουν

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (10-8-2023) σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Καβάλας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της Πέμπτης σε Επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 14 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ ακολούθως ακινητοποιήθηκε το όχημα και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ακολούθως ακινητοποιήθηκε το όχημα και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ο τρίτος διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 2 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.