Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την άγρια καταδίωξη στο κέντρο της Καβάλας

Τι αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση του για τη σύλληψη του 54χρονου Έλληνα και του 35χρονου αλλοδαπού, που αρνήθηκαν τον έλεγχο, προσπάθησαν να ξεφύγουν, προξένησαν ζημιές και τραυμάτισαν έναν λιμενικό

Με 5 βαριές κατηγορίες βαρύνονται οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Παρασκευή στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα, από άνδρες του Λιμενικού, ύστερα από σοβαρό επεισόδια και καταδίωξη. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού κατηγορούνται για απείθεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού και ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 15/9, στην πόλη της Καβάλας στελέχη της Λιμενικής Αρχής, για παράβαση των άρθρων 169 (απείθεια), 309 (επικίνδυνη σωματική βλάβη), 167 (βία κατά υπαλλήλων), 290Α (επικίνδυνη οδήγηση) και 378 (φθορά ξένης ιδιοκτησίας) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου με συνοδηγό τον 35χρονο, αρνήθηκαν τη διενέργεια ελέγχου από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ακολούθως, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, χτύπησαν με το όχημα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, οδηγώντας επικίνδυνα εντός της πόλης της Καβάλας.

Στη συνέχεια, εμβόλισαν και προκάλεσαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα της Λιμενικής Αρχής και κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής τους, αντιστάθηκαν, προσπαθώντας να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ ο 54χρονος τραυμάτισε στέλεχος ΛΣ – ΕΛΑΚΤ στο δεξί χέρι.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.»