Καβάλα: Σύλληψη διακινητή μη νόμιμων μεταναστών στην Εγνατία Οδό

Οι σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας

Συνελήφθησαν το Σάββατο16 Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, και να επιχειρούν να επιβιβάσουν τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ο τρίτος αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.