Από την Καβάλα ο υπαρχιφύλακας που κατηγορείται ότι έδερνε, εξέδιδε και βίαζε επί δύο χρόνια τη σύντροφό του από το Καμερούν

Σύμφωνα με τη δικογραφία, κάθε φορά που αντιδρούσε η 34χρονη κοπέλα την απειλούσε ότι θα συλληφθεί, θα απελαθεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρείο ή θα τη σκοτώσει-Το θύμα επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Σοκάρουν τα στοιχεία της δικογραφίας για τον αστυνομικό που εξέδιδε και βίαζε τη σύντροφό του. Η 34χρονη κοπέλα από το Καμερούν που για δύο ολόκληρα χρόνια την έδερνε και τη βίαζε ο 40χρονος υπαρχιφύλακας με καταγωγή από την Καβάλα για να του φέρνει τα χρήματα, κάθε φορά που αντιδρούσε, την απειλούσε ότι θα συλληφθεί, θα απελαθεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρείο ή θα τη σκοτώσει!

Η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια και παρουσία ειδικού ψυχολόγου κατήγγειλε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ εξακολουθητικούς παρά φύση βιασμούς από τον συλληφθέντα, ενώ με σπασμένη φωνή αποκάλυψε πως είχε φτάσει σε τέτοιο αδιέξοδο, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία, την οποία έχει στη διάθεσή του το newsit.gr, πριν μια εβδομάδα επιχείρησε να πηδήξει από το μπαλκόνι του σπιτιού όπου διέμενε για να αυτοκτονήσει.

Ο ένστολος βιαστής συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Ξύλο, βιασμό και απόπειρα αυτοκτονίας

Η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, όταν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας μετέβη αυτοβούλως η εκδιδόμενη αλλοδαπή γυναίκα με καταγωγή από το Καμερούν και παρουσία πραγματογνώμονα-ψυχολόγου, κατήγγειλε όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία, ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο συλληφθείς την κακοποιεί και την εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.

Χρησιμοποιώντας απειλές και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά σε βιασμούς της και την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο 40χρονος υπαρχιφύλακας εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και τη εκτέλεση Υπηρεσίας στη συγκεκριμένη περιοχή που εκδιδόταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε αναφέροντάς της την αναγκαιότητα προστασίας της.

Σταδιακά και αφού αποφάσισαν να συμβιώσουν άρχισε να της απαιτεί την παράδοση στον ίδιο χρηματικών ποσών από την εργασία της ως εκδιδόμενη. Για την επίτευξη του σκοπού του ο συλληφθείς, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, άλλοτε χρησιμοποιούσε σωματική βία σε βάρος της και άλλοτε την απειλούσε ότι, αν δεν υπακούσει στις υποδείξεις και στις απαιτήσεις του, θα συλληφθεί, θα απελαθεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρείο ή θα τη σκοτώσει.

Μάλιστα, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεσή της για να του παραδίδει μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις από τη συνεύρεσή της με πελάτες, της υποσχέθηκε, όπως αποδείχθηκε ψευδώς, ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Η γυναίκα ανέφερε πως ο ένστολος βιαστής, προέβαινε σε παρά φύση βιασμούς, οι οποίοι έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν και όχι σε πρόσφατο χρόνο και ως εκ τούτου δε ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση, καθώς και η ίδια ανέφερε ότι δε φέρει πρόσφατους μώλωπες ή σημάδια, ένεκα της παρέλευσης αρκετών ημερών, ενώ προέβη και σε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα, είπε όπως αναφέρεται στη δικογραφία: «Προ μίας εβδομάδας περίπου, όταν έλαβε χώρα η τελευταία χρονικά απόπειρα βιασμού της, εξωθήθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας, απειλώντας να πηδήξει από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου της οικίας που διέμεναν, με αποτέλεσμα την υπαναχώρηση του αστυνομικού».

Τα καταγγελλόμενα της κοπέλας από το Καμερούν επιβεβαίωσαν μάρτυρες, οι οποίοι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με την καταγγέλλουσα. Μάλιστα, από στιγμιότυπα βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ο συλληφθείς να μεταφέρει με το ιδιωτικό του όχημα την καταγγέλλουσα από και προς το σημείο που εκδιδόταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εμφανίζεται να του παραδίδει άγνωστο χρηματικό ποσό.

Η σύλληψη

Και ενώ το θύμα βρισκόταν στα γραφεία των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ και κατέθετε, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον βιαστή της. «Μεσημβρινές ώρες της 30-09-2023, ενώ η παθούσα βρισκόταν στην Υπηρεσία μας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συλληφθέντα και σε σχετική ερώτηση, προσποιήθηκε ότι βρίσκεται με “πελάτη”. Κατόπιν αυτού προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και παραδόθηκε στην παθούσα προκειμένου με τη σειρά της το παρέδιδε στον υπαρχιφύλακα σε περίπτωση που εκείνος απαιτούσε από αυτήν το μερίδιό του και επέστρεψε στην οικία της, επιτηρούμενη από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας», αναφέρεται στη δικογραφία.

Έτσι, στις 19:00 ώρα περίπου της ίδιας μέρας, ο αστυνομικός, τελειώνοντας τη βάρδιά του, επέστρεψε στο διαμέρισμά τους στην πολυκατοικία όπου διέμεναν. Με την πάροδο λίγων λεπτών, η καταγγέλλουσα εξήλθε και ενημέρωσε τους Αστυνομικούς ότι του έχει παραδώσει το προσημειωθέν χρηματικό πόσο των 500 ευρώ.

Άμεσα οι Αστυνομικοί ανέβηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν το διαμέρισμα και ανοίγοντας την πόρτα ο αστυνομικός, αφού του δήλωσαν την ιδιότητά τους, τον ακινητοποίησαν.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού στο διαμέρισμά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

  • Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας, άνευ κάρτας sim
  • Το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, εκ των οποίων τα 500 αποτελούνταν από τα προσημειωμένα από την Υπηρεσία μας χαρτονομίσματα, το οποίο ο συλληφθείς είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση»

*Πηγή: newsit.gr