Θάσος: Το Λιμενικό… αλίευσε τέσσερα άτομα για ψάρεμα ολοθούριου. Είχαν ξεπεράσει κατά πολύ την επιτρεπόμενη ποσότητα

Κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός, ενώ τα αλιεύματα επιστράφηκαν στη θάλασσα, καθώς ήταν ζωντανά-Ποια η τιμή πώλησης αυτού του «χρυσού» μεζέ

Στη σύλληψη τριών ημεδαπών ηλικίας 51, 34 και 32 ετών, καθώς και μιας 36χρονης αλλοδαπής προέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023 στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, για παράβαση των άρθρων 3 και 5 του Π.Δ. 48/2018 όπως ισχύει (επιτρεπόμενα αλιευτικά εργαλεία και μέθοδοι αλίευσης/Ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός αλιευόμενων ατόμων, αντίστοιχα) το οποίο τιμωρείται με το άρθρο 8 του ίδιου Π.Δ.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν στο σκάφος τους στο λιμάνι της Θάσου να έχουν αλιεύσει με καταδυτικές στολές/συσκευές και να μεταφέρουν παράνομα άνω του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων αλιευμάτων και συγκεκριμένα ολοθούρια του γένους “Holothuria spp”.

Ειδικότερα, είχαν αλιεύσει 1.680 άτομα αυτού του είδους αντί του επιτρεπτού των 400 ατόμων ανά ημέρα και ανά σκάφος. Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υπολειπόμενου μεγέθους ολοθούριων, κάτω από το επιτρεπτό όριο των 180 γραμμαρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός, ενώ τα αλιεύματα επιστράφηκαν στη θάλασσα, καθώς ήταν ζωντανά.

Σημειώνεται ότι το ολοθούριο ή αλλιώς «αγγούρι της θάλασσας» και ψωλιάγκος είναι ένας πανάκριβος μεζές, με την τιμή τους να κυμαίνεται από 1.110 μέχρι 3.000 ευρώ το κιλό.

*Φωτογραφία αρχείου