Καβάλα: Αρχαιοκάπηλοι προσπάθησαν να βγάλουν στο «σφυρί» ένα αρχαίο μαρμάρινο πατητήρι

Ο 42χρονος και ο 43χρονος δράστης συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και ναρκωτικά

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες αρχαιοκάπηλοι από περιοχή της Καβάλας οι οποίοι θα έβγαζαν στο «σφυρί» αρχαία αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Ασφάλεια της Καβάλας, εντόπισαν ένα υπαίθριο σημείο όπου οι δυο ύποπτοι, ένας 42χρονος και ένας 43χρονος, είχαν κρύψει ένα αντικείμενο που, σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγου της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων, είναι ένα μαρμάρινο ληνό (πατητήρι) της Ρωμαϊκής περιόδου και εξετάζεται για να εξακριβωθεί πού το εντόπισαν κάνοντας λαθρανασκαφή.

Οι δράστες συνελήφθησαν και έγιναν έρευνες στα σπίτια τους, στο ένα από τα οποία βρέθηκαν δύο γιαταγάνια, μια σιδερογροθιά, ένα στιλέτο, ένα μαχαίρι, μια τραπεζική κάρτα με αναδιπλούμενη μεταλλική λάμα και πεντέμισι ναρκωτικά χάπια, ενώ κατασχέθηκαν και 1.505 ευρώ.

Οι δυο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστεί το σημείο όπου είχαν βρει το αρχαίο αντικείμενο.