Καβάλα: 62χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών λίγο πριν επιβιβαστεί στο ferry boat για τη Θάσο

Ο 62χρονος συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας-Τι ποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν στην κατοχή του και στην οικεία του

Στη σύλληψη ενός 62χρονου ημεδαπού προέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2024 στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του ν. 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τη Θάσο εντόπισαν τον 62χρονο να έχει στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία καπνού που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 6,7 γραμμαρίων και μία λευκή νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1 γραμμαρίου.

Στη συνέχεια, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικία του ημεδαπού, όπου κατόπιν ένδειξης του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΘΟΡ», εντοπίστηκαν τα παρακάτω:

  • Δύο νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων
  • Ένα γυάλινο βάζο με περιεχόμενο φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 90 γραμμαρίων
  • Ένα μαύρο πλαστικό κουτί περιέχον 134 σπόρους δενδρυλλίων κάνναβης

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι προαναφερθείσες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στο Τμήμα Χημικών Υπηρεσιών Καβάλας, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.