Χειροπέδες στον απατεώνα λίγο πριν περάσει τα σύνορα..

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό της Καβάλας – Αλλοδαπός προσποιήθηκε γιατρό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό πρόσωπο έχριζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει να του παραδώσει χρηματικό ποσό και κοσμήματα

Eξιχνιάσθηκε έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε την 9-5-2024 σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε οικισμό της Καβάλας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού για το αδίκημα της απάτης, η οποία περιλαμβάνει και δύο άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα, προσποιούμενος τον ιατρό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει να παραδώσει στον ανωτέρω αλλοδαπό χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τα στοιχεία του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του αλλοδαπού δράστη. Κατόπιν σχετικών αναζητήσεων που εκδόθηκαν από τους ανωτέρω αστυνομικούς, την 11-5-2024 το μεσημέρι εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων ο δράστης, ο οποίος οδηγώντας το παραπάνω όχημα μετέβαινε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους. Επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.