Έβρος-Καβάλα: Stop σε 3 διακινητές και 15 μη νόμιμους μετανάστες

Οι συλλήψεις έγιναν στον Έβρο και στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης – Στη μια περίπτωση ο διακινητής ανέπτυξε ταχύτητα προκαλώντας φθορές σε δύο περιπολικά οχήματα στα οποία προσέκρουσε

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (26-6-2024) σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Καβάλας, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, συνελήφθη ο ένας διακινητής, διότι οδηγώντας ΔΧΦ όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο ανωτέρω Συνοριακό Σημείο Διέλευσης προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα, όπου κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο 4 μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι, πλησίον οικισμού του Έβρου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης ο δεύτερος διακινητής, διότι οδηγώντας ΙΧΕ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, προκαλώντας φθορές σε δύο περιπολικά οχήματα στα οποία προσέκρουσε, ενώ ακολούθως μετά την ακινητοποίηση του οχήματός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Ορεστιάδας και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.