Στη σύλληψη ενός 59χρονου ημεδαπού προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης 8 Απριλίου 2026 στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και λαθραίων προϊόντων.
Το περιστατικό σημειώθηκε στον κεντρικό επιβατικό λιμένα της Κεραμωτής, λίγο πριν τον απόπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου με προορισμό τη Θάσο.
Τι εντοπίστηκε
Κατά τον έλεγχο, ο 59χρονος παρέδωσε οικειοθελώς στους λιμενικούς:
- μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,5 γραμμαρίων
- σαράντα δύο (42) πακέτα καπνού των 30 γραμμαρίων το καθένα, τα οποία δεν έφεραν την ελληνική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης
Συνολικά, τα καπνικά προϊόντα είχαν μικτό βάρος 1.260 γραμμαρίων.
Σε βάρος του 59χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες πρόκειται να αποσταλούν στο Τμήμα Χημικών Υπηρεσιών Καβάλας για εξέταση, ενώ τα καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Καβάλας.
Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.