ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Έκανε το 2 στα 2 με τον Λαγκαδά

Κέρδισε με 1-0 με γκολ του Κυριακίδη στο 58’ και «έριξε» τον αντίπαλο από την κορυφή

Ο στόχος που είχε τεθεί στην αρχή αυτής της εβδομάδας για το 2 στα 2 στους αγώνες του πρωταθλήματος επιτεύχθηκε στο 100%. Μετά τον Καμπανιακό και ο Λαγκαδάς γνώρισε την ήττα στο παιχνίδι που έγινε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στο Ανθή Καραγιάννη από τον ΑΟΚ με 1-0, κάτι που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το «καραβάκι» έχει… ξυπνήσει και μπορεί πλέον να κερδίζει ακόμα και τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας!

Ο Λαγκαδάς ήρθε ως τέτοιος στην Καβάλα και έδειξε ότι διαθέτει ένα πολύ καλά δουλεμένο και οργανωμένο σύνολο, ωστόσο βρήκε μπροστά του έναν ΑΟΚ που δεν μοιάζει σε τίποτα αυτόν που ξεκίνησε την χρονιά! Το συγκρότημα του Διγκόζη, έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό στο γήπεδο, έχει παίκτες που παίζουν με πάθος και μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει…

Τα… γκολ, το καθαρό πέναλτι και ο Τζουμαλάκης

Αυτό έγινε και στο Ανθή Καραγιάννη όπου ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017. Μπορεί το παιχνίδι να ήταν ανοιχτό, ωστόσο στο 1ο μέρος δεν έγινε στην ουσία καμία φάση μπροστά και στις δύο εστίες. Στην επανάληψη ο γκολ του Κυριακίδη στο 58’ με βολίδα έξω απ’ την περιοχή, που έδωσε το προβάδισμα και τελικά τη νίκη στον ΑΟΚ, άλλαξε την ροή του αγώνα!

Ο Λαγκαδάς πίεσε και δικαίως φωνάζει γιατί στην επόμενη φάση δεν μέτρησε το γκολ του Μπάρμπα, όταν ο Συριτούδης έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του και ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ! Απ’ την φάση αυτή και μετά όμως ο κ. Τζουμαλάκης «άλλαξε το φύλλο» και έσπρωχνε ξεκάθαρα τους φιλοξενούμενους, είτε με συνεχόμενα φάουλ έξω απ’ την περιοχή της Καβάλας ή και κλείνοντας τα μάτια σε καθαρό πέναλτι στο 86’ όταν ο Λίτσκας έφυγε μόνος του, πέρασε τον Ρίζο και έκοψε προς τον Κεφαλά που ανατράπηκε, αλλά δέχτηκε την 2η κίτρινη κάρτα για… «θέατρο»!

Επίσης κράτησε τουλάχιστον 7 λεπτά καθυστερήσεων, μέσα στο διάστημα των οποίων ο Κρυστάλλης έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει…

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Συριτούδης, Τέλλος, Τουμανίδης, Σταματόπουλος, Κυριακίδης (79’ Προύντζος), Μπαντάνης, Λίτσκας, Κεφαλάς, Παναγιωτόπουλος (69’ Καλλιβωκάς) , Ζυγκερίδης, Κυζιρίδης (89’ Μπλιός).

Λαγκαδάς: Ρίζος, Καραμπάς, Πολίτης, Μπάρμπας, Καραμανλής, Κοντεών, Αθανασιάδης (46’ Σκαθαρούδης), Πολύζος, Στεφανίδης, Παυλίδης (57’ Καλούδης), Αλιχανόπουλος (65’ Κρυστάλλης).

Άγγελος Διγκόζης: Έχουμε παίκτες που… γυαλίζει το μάτι τους

«Καταφέραμε να πάρουμε 2η σερί νίκη αυτή τη φορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, που έχει μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Στο 1ο ημίχρονο δημιουργήσαμε κάποιες προϋποθέσεις για ευκαιρίες αλλά δεν είχαμε καλές επιλογές.

»Στο 2ο μέρος το παιχνίδι ήταν εντελώς διαφορετικό. Πετύχαμε το γκολ και είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και άλλο γκολ, όπως όμως και ο Λαγκαδάς με τους Στεφανίδη και Κρυστάλλη. Το θετικό ότι κρατήσαμε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική το μηδέν στην άμυνα και για τρίτη αγωνιστική είχαμε συγκέντρωση και πάθος.

»Το ξαναλέω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά το γεγονός ότι έχουμε πλέον στην ομάδα παίκτες που “γυαλίζει το μάτι τους”. Επειδή είχα μια συνομιλία με παράγοντα του Λαγκαδά στο τέλος, αυτό που έχω να πω είναι ότι εμείς δεν παίζουμε ούτε για το Λαγκαδά, ούτε για τη Δόξα Δράμας, ούτε για την Καλαμαριά. Παίζουμε για την τεράστια ιστορία μας, την αξιοπρέπεια μας και τους φιλάθλους μας!».

Αλ. Κατικαρίδης: «Συγχαρητήρια στην Καβάλα που έκανε καλές επιλογές στις μεταγραφές με παιδιά που να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν σε μια ιστορική ομάδα. Εμείς δεν βρήκαμε ρυθμό στο παιχνίδι γιατί μας εμπόδισε η Καβάλα. Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας φαινόταν ότι θα κρινόταν στο γκολ η νίκη. Χάσαμε δίκαια».