Κοπή Βασιλόπιτας του Ερασιτέχνη ΑΟΚ: Ήταν όλοι εκεί…

Όλα τα αθλητικά τμήματα και οι άνθρωποι που στηρίζουν τον Ερασιτέχνη «παρέλασαν» κατά την εκδήλωση, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο ΑΟΚ είναι ακόμα πολύ μεγάλος

Ο ΑΟ Καβάλας δεν είναι μόνο στα λόγια το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο της Καβάλας. Το απέδειξε για ακόμα μια φορά σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Ερασιτέχνη στον «Μιχάλη» στο Περιγιάλι.

Η μεγάλη αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους αθλητές όλων των τμημάτων και των αθλημάτων που έχουν την τιμή να φέρουν το «καραβάκι» στο στήθος τους. Εκεί ήταν το ποδοσφαιρικό τμήμα, οι ομάδες βόλεϊ, μπάσκετ, μαχητικών τεχνών, αλλά και το ράγκμπι. Ήταν όλοι εκεί για να ευχηθούν μια ακόμα καλή χρονιά για τον σύλλογο, να θυμηθούν τα παλιά, αλλά και δείξουν το έργο που γίνεται κυρίως στις ακαδημίες με τα 100αδες παιδιά που προπονούνται καθημερινά στα γήπεδα της Καβάλας.

Εκεί ήταν και οι επίσημοι παράγοντες της πόλης, που ειδικά αυτές τις ημέρες έχουν κουραστεί να παραβρίσκονται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά απ’ αυτήν του ΑΟΚ δεν θα μπορούσαν να λείψουν. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για αγροτικά θέματα Σωτήρης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας» Μάκης Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Πετρόπουλος και Παράσχος Αγανικόλας, ο ταμίας της ΕΠΣΚ Γ. Βαμβακάς και άλλοι.

Ο ΑΟΚ τίμησε τον επί πολλά χρόνια πρόεδρό του Ντίνο Κανάκη, που πήρε την διάκριση από τα χέρια της δημάρχου η οποία τόνισε ότι «ο Κανάκης είναι θεσμός στο ποδόσφαιρο της Καβάλας», ενώ ο ίδιος κ. Κανάκης θυμήθηκε το πώς αποφάσισε να αναμειχθεί με τα διοικητικά του Ερασιτέχνη λέγοντας ότι «υπήρχαν πολλοί που μου είπαν “που πας να μπλέξεις”, όμως η απάντησή μου ήταν ότι θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να δημιουργήσουμε το νέο ΑΟΚ».

Επίσης τιμήθηκε και η πρωταθλήτρια ομάδα πετοσφαίρισης κορασίδων του ΑΟΚ. Η αναφορά στο βόλεϊ έγινε η αφορμή για τον Γιώργο Γραμμένο να θυμηθεί τις παλιές καλές στιγμές των ομάδων του ΑΟΚ στις Εθνικές κατηγορίες, όταν ο ίδιος ήταν παράγοντας του συλλόγου και ευχήθηκε στους νυν παράγοντες του τμήματος να ξαναζήσουν σύντομα τέτοιες στιγμές. Επίσης, ευχήθηκε στην ομάδα ποδοσφαίρου γρήγορα να φύγει από την δικαιοδοσία του ερασιτέχνη ΑΟΚ και να ξαναγίνει ΠΑΕ.

Ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος στο κομμάτι του οποίου έπεσε το φλουρί και ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή του προέτρεψε τη δήμαρχο Καβάλας να στηρίξει και τον ερασιτέχνη ΑΟΚ, λέγοντας πως πιστεύει ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις θα συμφωνήσουν με κάτι τέτοιο, όπως έγινε και με την ομάδα μπάσκετ.

Όσον αφορά τον προπονητή του ΑΟΚ Άγγελο Διγκόζη, αφού τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να συγκεντρώνει όλα τα τμήματά του μαζί και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, αναφέρθηκε και στα “δικά του” παιδιά, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ και τους ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά για την μεγάλη νίκη της Κυριακής. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν και η παρουσία των δύο μελών της διοικούσας επιτροπής Κατσαμακίδη και Δεληκάρη, που ευχήθηκαν τα καλύτερα για την ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά και για τον ΑΟΚ γενικότερα.

Η εκδήλωση ήταν πετυχημένη και έδειξε προς τα έξω το πόσοι είναι αυτοί που δουλεύουν, αλλά και προπονούνται υπό την αιγίδα του ΑΟΚ στα τμήματά του. Μάλιστα, όπως τόνιζε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, θα έδιναν το «παρών» ακόμα 100 τουλάχιστον παιδιά αν δεν είχαν υποχρεώσεις με τα μαθήματα και τα φροντιστήριά τους. Ο ΑΟΚ είναι μεγάλος και έδειξε σήμερα την δυναμική και την απήχησή του στην κοινωνία της Καβάλας…