ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: «Κόλλησε» στην Ξάνθη

Ισοπαλία 1-1 με τον Ορφέα σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και με πολλά παράπονα για τη διαιτησία

Μπορεί το σημερινό παιχνίδι της Καβάλας στην Ξάνθη με τον Ορφέα να μην διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, μιας και δεν υπήρχε ρυθμός και οι δύο ομάδες απείλησαν λίγες φορές την εστία των αντιπάλων τους, ωστόσο ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος μέσα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του ΑΟΞ και θα μπορούσε αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική πάσα να πάρει τη νίκη.

Το συγκρότημα του Άγγελου Διγκόζη πάντως έχει τρομερά παράπονα από την διαιτησία του κ. Τσαπάρα από τις Σέρρες, που με τις αποφάσεις του δημιούργησε ένα εκρηκτικό κλίμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι γνωστό ότι έχουν φιλικές σχέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες, ενώ η Καβάλα με 10 και τον Διγκόζη στην εξέδρα, μιας και αποβλήθηκε από τον διαιτητή επειδή τόλμησε να ζητήσει ένα… κόρνερ!

Γκολ και φάσεις

Στα αγωνιστικά ο ΑΟΚ ξεκίνησε με τις γνωστές απουσίες των τιμωρημένων, όχι όμως και με τους τραυματίες, όπως ο Κυριακίδης που ήταν στο αρχικό σχήμα. Άρχισε μάλιστα ιδανικά τον αγώνα μιας και πήρε το προβάδισμα στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Μπαντάνη μετά από σέντρα φάουλ του Κυζιρίδη. 9 λεπτά αργότερα όμως ο Ορφέας απάντησε με προβολή του Μελισσόπουλου που εκμεταλλεύθηκε την ασθενή απόκρουση του Συριτούδη.

Στο 30’ οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής των Μαλαδένη και Κυζιρίδη που είχαν κόντρα μεταξύ τους. Στο τέλος του 1ου μέρους ο Λίτσας είχε σουτ που έφυγε άουτ. Στο Β’ ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές με τον ΑΟΚ να έχει όσο περνούσε η ώρα τον έλεγχο του αγώνα, να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει, μιας και έλειπε η τελική πάσα.

Ωστόσο στο 65’ ο Μπλιός είχε ένα δυνατό σουτ που έφυγε λίγο άουτ, όπως και στο 68’ ο Λίτσκας. Στο 80’ αποβλήθηκε ο Διγκόζης για διαμαρτυρία στον διαιτητή και στο 89’ ο Μελισσόπουλος που κράτησε με το χέρι τον αντίπαλο του.

Οι συνθέσεις

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Μαλαδένης, Μακράκης, Τζαμπάζ Χαλήλ (46’ Τορομανίδης), Μπουνταγκίδης, Καρά Αλή, Μαυρόπουλος, Μελλισόπουλος, Τουγιαλ Ονουρ (60’ Κατρανίτσας), Καραγκιόζης Β., Καραγκιόζης Γ. (Χαλήλ Ιμπράημ).

Καβάλα: Συριτούδης, Τέλλος, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Μπαντάνης, Λίτσκας, Ζυγκερίδης, Κυζιρίδης, Μπλιος (75’ Τζιτζιφάκος), Καλλιβώκας,  Πτηνόπουλος (55’ Μελισσόπουλος).

Άγγελος Διγκόζης: Αποβλήθηκα γιατί ζήτησα ένα… κόρνερ!

«Είμαι ευχαριστημένος από τη μαχητικότητα που έδειξαν και σ’ αυτό το παιχνίδι οι παίκτες μου. Όπως έχω πει κι άλλες φορές, δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο. Όμως με βάση την σημερινή εικόνα, αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει σήμερα αυτή ήταν η Καβάλα», δήλωσε ο Άγγελος Διγκόζης μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ο προπονητής της Καβάλας ρωτήθηκε και για την αποβολή του (2η συνεχόμενη κι από Σερραίο διαιτητή) και απάντησε ότι «εγώ απλά του ζήτησα ένα κόρνερ που δε δόθηκε σε μια προηγούμενη φάση κι αυτός με απέβαλε. Θα διαβάσω και πάλι τον κανονισμό κι αν βρω μέσα ότι δεν επιτρέπεται να ζητάει ο προπονητής κόρνερ από τον διαιτητή, δε θα το ξανακάνω…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Ορφέα Ξάνθης κ. Καμαράκης δεν πήγε να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, προφανώς λόγω ενός φραστικού επεισοδίου που είχε με τον Άγγελο Διγκόζη μετά το τέλος του αγώνα. Δηλώσεις έκανε ο αρχηγός της ομάδας Η. Καραγκιόζης που παρουσίασε μια δική του εικόνα για τον αγώνα λέγοντας ότι «η διαιτησία ήταν προκλητική και μας άφησε με δύο παίκτες λιγότερους. Οι παίκτες της Καβάλας έπεφταν από το 1ο λεπτό κάτω…».

Μεγάλη κερδισμένη της 18ης αγωνιστικής η Δόξα Δράμας

ΗΔόξα Δράμας ήταν η μεγάλη νικήτρια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, αφού έφυγε με το «διπλό» από τον Λαγκαδά, στο ντέρμπι της ημέρας, κερδίζοντας την τοπική ΑΠΕΛ με 1-0.

Έτσι, διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 2 βαθμούς περισσότερους από την Καλαμαριά που δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί με 4-0 στην Θεσσαλονίκη επί του Νέστου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Καμπανιακός κέρδισε εύκολα τον Εορδαϊκό με 5-0, ενώ στην Ξάνθη, Ορφέας και Καβάλας έμειναν στο 1-1. Αναλυτικά τα αποτελέσματα 18ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Μακεδονικός Φούφα – ΑΟ Καρδίας 3-0
15′ Χάιτας πεν, 33′ Τακίδης, 61′ Μόσχος)

Αλμωπός Αριδαίας – ΑΕΠ Βατόλακκου 3-0 α.α.

Ορφέας Ξάνθης – Καβάλα  1-1
(19′ Μελισσόπουλος / 12′ Μπαντάνης)

Λαγκαδάς – Δόξα Δράμας 0-1
(68′ Καρλόπουλος)

Καλαμαριά – Νέστος 4-0
(9′ Κυβελίδης, 26′ Ενλουντούλου, 35′ Πόποβιτς, 57′ Συμελίδης)

Δόξα Προσκυνητών – Παραλίμνιο 2-1
(59′-90+2′ Κατσαρός / 87′ Γαϊδαρτζής)

Καμπανιακός – Εορδαϊκός  5-0
(44′-63′ Μπάλιος, 54′ Μενεγκάλι, 77′ Προβατίδης, 86′ Ρακαβίνας πεν.)

Ρεπό είχε η Νάουσα

Η βαθμολογία

  1. Δόξα Δράμας 39 (41-11)
  2. Καλαμαριάς 37 (40-12)
  3. Λαγκαδάς 34 (21-11)
  4. Νέστος 27 (19-22)
  5. Καμπανιακός 23 (21-22)
  6. Ορφέας Ξάνθης 22 (14-13)
  7. Καβάλα 21 (25-19)
  8. Αλμωπός Αριδαίας 20 (16-17)
  9. Παραλίμνιο 19 (22-14)
  10. Μακεδονικός Φούφα 18 (14-14)
  11. Νάουσα 18 (16-18)
  12. ΑΟ Καρδίας 18 (15-24)
  13. Δόξα Προσκυνητών 14 (14-27)
  14. Εορδαϊκός 10 (17-39)
  15. ΑΕΠ Βατολάκκου (αποχώρησε)

*** Μακεδονικός Φούφα, Εορδαικός, Αλμωπός Αριδαίας, Ορφέας Ξάνθης, Νέστος, ΑΟ Καρδίας, Νάουσα και Παραλίμνιο έχουν από έναν αγώνα λιγότερο

*** Η Καλαμαριά έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς