ΕΠΣ Καβάλας: Η «αντιπολίτευση» ζητάει παραιτήσεις για το νέο «φιάσκο»

Τις παραιτήσεις όλων όσων εμπλέκονται στην τιμωρία των Ελπίδων Καβάλας και Φιλίππων Παληού από την ΕΠΣΚ, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος της Γ' κατηγορίας, η οποία ανατράπηκε από την ΕΠΟ, ζητάνε με επιστολές τους η "αντιπολιτευση" της Ένωσης καθώς και ο πρόεδρος των Φιλίππων Παληού

Επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Μπάμπη Ευσταθιάδη απέστειλαν τα μέλη της «αντιπολίτευσης» στο ΔΣ της τοπικής Ένωσης ποδοσφαίρου με αφορμή, την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ που εκδόθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η οποία ανέτρεψε την αποβολή του Παληού και των Ελπίδων από το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορία για πλαστοπροσωπία. Στην επιστολή αυτή οι Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Σουφλέρης και Παναγιώτης Ηλιάδης, κάνουν λόγο για αλαζονεία και αυταρχισμό της διοίκησης και επιτίθενται στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΚ όπως και την επιτροπή διαιτησίας, ζητώντας μάλιστα τις παραιτήσεις των μελών τους.

Αλαζονεία και αυταρχισμός…

«Κύριε πρόεδρε, για μία ακόμη φορά ο αυταρχισμός και η αλαζονεία που επιδεικνύει το προεδρείο και κάποιες επιτροπές της Ένωσης απεδείχθησαν κακώς σύμβουλος για το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο.  Για δεύτερη φορά, το τελευταίο διάστημα, ανατρέπεται απόφαση της μονομελούς πειθαρχικής  επιτροπής της  ΕΠΣ Καβάλας από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Πέρσι ήταν η ομάδα «Οι Λύκοι» τώρα είναι οι ομάδες των Φιλίππων Παληού και των Ελπίδων Καβάλας. Δυο ομάδες που η πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης μας, με την συναίνεση σας, τις απέβαλε από το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας παίρνοντας μια εσφαλμένη και παράνομη απόφαση (όπως αναφέρει η υπ’ αρ. 8/2017 απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ) κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την τρίμηνη απραξία τους, που τους οδήγησε στα όρια της διάλυσης. Συμμέτοχη σ’ αυτήν την άνομη και αλαζονική συμπεριφορά είναι και η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΚ που προέτρεπε και προτρέπει τους διαιτητές να εκτελούν αποφάσεις που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων τους και έρχονται σε αντίθεση με  τους νόμους και τους κανόνες του ποδοσφαίρου.

Να επανέλθουν οι δικαιωθέντες

Ζητούμε λοιπόν, την άμεση παραίτηση της πειθαρχικής επιτροπής και της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας. Την έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα την αντικατάσταση των ως άνω μελών. Την επαναφορά των δικαιωθέντων ομάδων Φιλίππων Παληού και Ελπίδων Καβάλας στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, τον ορισμό των μη διεξαχθέντων αγώνων αυτών και την κάλυψη των δικαστικών εξόδων δύο παραπάνω ομάδων. Κύριε πρόεδρε, τα σωματεία της Καβάλας μας εξέλεξαν ώστε- εφαρμόζοντας τους νόμους και τις διατάξεις που διέπουν το ποδόσφαιρο-να συμβάλουμε με τις πράξεις και αποφάσεις μας στην πρόοδο, την ανάπτυξη του και να δίνουμε το κίνητρο στους νέους μας μέσω των ομάδων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και όχι με τις αποφάσεις μας να οδηγούμε ομάδες στην διάλυση και ποδοσφαιριστές εκτός αθλητισμού. Παρακαλώ για την άμεση ικανοποίηση των  αιτημάτων μας».

Κώστας Νέγκογλου: Δεν είμαστε πρόβατα…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επιστολή του προέδρου των Φιλίππων Παληού Κώστα Νέγκογλου, ο οποίος ζητάει την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΣΚ Μπάμπη Ευσταθιάδη. Η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Και τσομπάνης να είσαι πρέπει να ξέρεις πώς να κουμαντάρεις το κοπάδι. Αν φύγει ένα πρόβατο το αφήνεις να πάει όπου θέλει. Αν το κυνηγήσεις μπορεί να σε στείλει στο στόμα του λύκου. Και καταλαβαίνεις ότι στην πορεία ο λύκος παραμυθιασμένος θα έχει κάνει ένα κοπάδι που θα κατασπαράξει τον καημένο τον τσομπάνη. Όμως έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα, όπως το ότι δεν είμαστε πρόβατα, όπως μας θεωρούν κάποιοι…

Να έρθουμε τώρα στο δια ταύτα! Ευσταθιάδη, είσαι μαθητής ενός πρύτανη, του Σωκράτη Παπαδόπουλου κι ενός καθηγητή του Γιώργου Σουφλέρη! Δυστυχώς όμως ούτε απ’ τον πρύτανη πήρες κάτι ούτε από τον καθηγητή. Εσύ προτίμησες να βάλεις δίπλα σου πιο άσχετους από εσένα για να τους ελέγχεις. Και ιδού το αποτέλεσμα! Σε παρακαλώ, έστω και τώρα, να μου πεις γιατί εμάς (σ. σ. Φίλιπποι Παληού) μας έβαλε πρόστιμο επειδή δεν πήγαμε στη Θάσο, ενώ είχαμε στείλει έγγραφο ότι αδυνατούμε να πάει εκεί, κι άλλους τους έδωσε λεφτά να πάνε, κι άλλους τους αφαίρεσες μόνο βαθμούς σε αγώνες μετά από εμάς! Καλή ώρα όπως το Ακροβούνι… Είμαι 34 χρόνια στην ομάδα και ουδέποτε πήρε πρόστιμο κάποια ομάδα γιατί δεν πήγε στην Θάσο.

Δεν θα αναφερθώ στο τελευταίο «έγκλημα» που έκανες γιατί πιστεύω ότι έχεις χάσει τελείως τον έλεγχο. Ούτε ένας άσχετος με το αντικείμενο θα μπορούσε να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Το ότι θα δικαιωνόμασταν ήταν σίγουρο. Για πες μου όμως! Εσύ ήθελες να τιμωρήσεις εμένα προσωπικά, αλλά οι παίκτες της ομάδας τι έφταιγαν; Πως θα τους μαζέψω τώρα; Αλλά, άντε και τους μάζεψα! Οι άλλες ομάδες τι φταίνε τώρα που λογικά θα πρέπει να παίζουν Τετάρτη και Κυριακή; Νομίζω ότι μετά από αυτό ένας λογικός άνθρωπος δεν θα έχει άλλη λύση από το παραιτηθεί από την θέση του.ΥΓ. Θα απαιτήσω όλα τα έξοδα και ότι άλλο μου αναλογεί για τους ποδοσφαιριστές μου».