Βερούλειο Στάδιο: Φυσικός χορτοτάπητας στο κεντρικό γήπεδο, πλαστικός στα βοηθητικά

Η πρόταση του Δήμου Καβάλας για το Βερούλειο που θα παρουσιαστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ενημερωθούν πρώτα οι ομάδες

Η χρονιά του Βερούλειου σταδίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2017 μιας και στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση των υποδομών του παλαιότερου γηπέδου στον αστικό ιστό της πόλης και όχι μόνο! Ο Δήμος Καβάλας έχει ξεκαθαρίσει σ’ ένα ποσοστό 90% τι θέλει να κάνει στην συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση που φιλοξενεί καθημερινά τις προπονήσεις εκατοντάδων παιδιών από τους 3 ιστορικούς συλλόγους της πόλης (Βύρωνα, Ηρακλή Καβάλας και ΑΕΚ Καβάλας). Το υπόλοιπο 10% θα οριστικοποιηθεί μετά και την συνάντηση που θα έχουν οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου με τους εκπροσώπους των 3 σωματείων, η οποία προγραμματίζει πολύ σύντομα και σίγουρα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Το κεντρικό γήπεδο

Το σχέδιο λοιπόν του Δήμου Καβάλας, που θα επιδιώξει να έχει και την σύμφωνη γνώμη των ομάδων είναι να δημιουργηθεί ένας καινούργιος φυσικός χλοοτάπητας στο κεντρικό γήπεδο, και όχι πλαστικός όπως είχε συζητηθεί στο παρελθόν! Το ζήτημα για το αν και κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα υγείας με το πλαστικό, φαίνεται ότι επηρέασε σημαντικά στην τελική απόφαση! Εννοείται φυσικά ότι το γήπεδο θα έχει αυτόματο σύστημα για το πότισμα με τα απαραίτητα αποστραγγιστικά του συστήματα και με ότι άλλο χρειάζεται για την συντήρηση και την καλή λειτουργία του.

Τα βοηθητικά…

Απ’ εκεί και πέρα όμως πλαστικός χορτοτάπητας θα τοποθετηθεί στο Βερούλειο και συγκεκριμένα στο κομμάτι του γηπέδου που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του αγωνιστικού χώρου (δηλαδή από την πλευρά προς το κέντρο της Καβάλας). Επίσης θα αξιοποιηθεί και ο χώρος έκτασης περίπου 70-80 τετραγωνικών μέτρων στο σημείο όπου βρίσκονταν οι κερκίδες του γηπέδου που κατεδαφίστηκαν (από την πλευρά της Πυροσβεστικής) για να γίνει ένα μικρό γηπεδάκι, επίσης με πλαστικό χορτοτάπητα. Η χρησιμοποίηση του Βερούλειου είναι καθημερινή και συνεχής γι’ αυτό και ο φυσικός χλοοτάπητας δεν θα μπορούσε να αντέξει τον μεγάλο φόρτο! Πάντως στον Δήμο είναι ενήμεροι θα τα θετικά και τα αρνητικά του πλαστικού και από τον Δήμο της Δράμας που έχει τοποθετήσει πρόσφατα τέτοιο τάπητα στο βοηθητικό γήπεδο της Δόξας.

Πυλώνες φωτισμού και άλλες ανακαινίσεις

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους χώρους του γηπέδου, θα τοποθετηθούν οπωσδήποτε πυλώνες φωτισμού για να μπορούν οι ομάδες να προπονούνται και τις απογευματινές και βραδινές ώρες ή ακόμα και να δίνουν αγώνες. Επίσης θα ανακαινισθούν πλήρως και ολοσχερώς τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και των διαιτητών, που βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.  Όπως όλα δείχνουν θα κατασκευαστεί και ένα νέο σύγχρονο κυλικείο. Για τεχνικούς λόγους όμως αυτό δεν θα γίνει στο σημείο που βρίσκεται τώρα (δίπλα στα αποδυτήρια των ομάδων και την κεντρική κερκίδα). Επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις κερκίδες, στον εξωτερικό χώρο, βαψίματα και καλλωπισμός έτσι ώστε η εικόνα που θα δημιουργηθεί να είναι εντός σύγχρονου αθλητικού κέντρου.

Όσο πιο γρήγορα γίνεται…

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στον Δήμο θέλουν να τρέξουν όσο γίνεται πιο γρήγορα της εξελίξεις και το έργο να προκηρυχθεί, σε σημείο μάλιστα που ακόμα και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Φ. Φιλιππίδης ενεπλάκη προσωπικά στις απαραίτητες μετρήσεις, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λόγω της γνωστής έλλειψης προσωπικού.