Ναυτικός Όμιλος Καβάλας: 571 αγωνιστικά μίλια διακρίσεων

Διέπρεψαν τα μέλη της Αγωνιστικής Σχολής του Ομίλου με το σκάφος "Astrapi" κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας, ούτε ειδικές μνείες για το πώς και πόσο διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το κληροδότημα της ναυτοσύνης της Καβάλας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να «μεταφράζουμε» σωστά κάποιους αριθμούς…

Το σκάφος “Αstrapi” του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας με πλήρωμα την Αγωνιστική Σχολή του Ομίλου διένυσε 571 αγωνιστικά μίλια στους στίβους των αγώνων σε όλη την Ελλάδα την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Επίσης, κατέλαβε εφτά φορές την 1η θέση, τέσσερις φορές την 2η και δύο φορές την 3η.

Έκανε το απόλυτο για τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας κατακτώντας το Ανοιξιάτικο και το Φθινοπωρινό Κύπελλο καθώς και το Ετήσιο Πρωτάθλημα. Επίσης, βγήκε 1ο στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ σκαφών και από άλλους ομίλους.

Κορυφαία στιγμή για το πλήρωμα και τον κυβερνήτη η συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης που έγινε στην Χαλκιδική με σκάφη από όλη την Ευρώπη.

Ο εκπαιδευτής του Ομίλου και κυβερνήτης Χριστόφορος Γκριτζελάκης ευχαριστεί θερμά όλους τους φίλους ιστιοπλόους που το στελέχωσαν το 2016 και ειδικά τους μαθητές των Αγωνιστικών Τμημάτων που υπερέβαλαν εαυτόν για να τιθασεύσουν ένα απαιτητικό και καθαρόαιμο αγωνιστικό σκάφος χωρίς ανέσεις όπως το “Astrapi”.

Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας για τη στήριξή του κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τις επιτροπές αγώνων και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος.

Ξεχωριστές ευχαριστίες για τον φίλο του Ομίλου και συνοδοιπόρο πρωταθλητή Ευρώπης Θανάση Παπαϊωάννου ο οποίος έτρεξε με το πλήρωμα του ΝΟΚ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι… «πειρατές» του “Astrapi”

Το πλήρωμα του “Astrapi 2016” απάρτιζαν οι: Αντωνιάδης Γρηγόρης, Αργυρόπουλος Βασίλης, Βασιλείου Νάντια, Θαγγόπουλος Θαλασσινός, Θεοδωρίδης Δημήτρης, Ζαχαρίου Κώστας, Ζιώγας Νικόλαος, Λαζίδη Βασίλης, Μαντζίδης Αποστόλης, Μπαλόγλου Γιάννης, Οσμάν Ερέμ, Παζαρλής Αντώνης, Στεφανίδης Γιώργος, Τριανταφυλλίδης Εμμανουήλ, Χορταρίδης Γιάννης, Χατζηγεωργίου Ειρήνη, Lenko Angelov, Darina Dancheva, Konstantin Hristev, Nikolay Mihaylov, Stefan Dochev και Παπαϊωάννου Θανάσης.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα των Αγωνιστικών Τμημάτων ξεκινούν στις αρχές Μαρτίου, ενώ η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

*Οι φωτογραφίες είναι του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και του Νίκου Παντή