ΑΟ Καβάλας – Μακεδονικός Φούφα 1-1: Και πάλι καλά να λέμε…

Με γκολ του Σταματόπουλου στην τελευταία φάση του αγώνα, πήρε το «Χ» ο ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη»

Όταν καταφέρνεις να ισοφαρίζεις το παιχνίδι στην τελευταία, στην κυριολεξία, φάση του αγώνα το μόνο που μπορείς να πεις είναι «και πάλι καλά…»! Πάλι καλά λοιπόν που ο Σταματόπουλος έβαλε καλά το κεφάλι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων στο φάουλ – σέντρα μέσα στην περιοχή του Παπαδόπουλου και έτσι έγραψε το τελικό 1-1 στην αναμέτρηση με τον Μακεδονικό Φούφα, που έχει εξελιχθεί σε «κακό δαίμονα» της ομάδας, μιας ακόμα δεν έχει ξεχαστεί η ήττα του 1ου γύρου με 2-1 στα τελευταία λεπτά του αγώνα!

Τα γκολ

Σ’ ένα παιχνίδι όπου στην ουσία δεν σημειώθηκε καμία κλασική ευκαιρία και όπου το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν 0-0, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στην πρώτη φορά που απείλησαν την εστία του Συριτούδη, σε μια αντεπίθεση στο 76ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ με το νεοεισελθών Δούφα και να κάνουν το 0-1. Σε όλο το παιχνίδι η Καβάλα είχε μεν μια ελαφρά υπεροχή όμως δεν απείλησε καθόλου την αντίπαλη εστία. Μόνο με κάποιες σέντρες, κυρίως από δεξιά με τον Μπαντάνη προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά η άμυνα του Φούφα έδιωχνε αποτελεσματικά! Ακόμα και μετά το γκολ ο ΑΟΚ μπορεί να αύξησε την πίεση του, όμως δεν απείλησε εκτός από μια φάση όπου ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ κεφαλιά του Λίτσκα! Και έτσι ήρθε το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου η Καβάλα κέρδισε ένα φάουλ έξω απ’ την περιοχή και πλάγια! Το εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος, έχοντας όλους τους συμπαίκτες του (πριν του Συριτούδη) μέσα στην περιοχή! Εκεί πετάχτηκε ο Σταματόπουλος και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα! Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα και το… σώσιμο της παρτίδας (όσο μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο), η εικόνα της ομάδας ήταν η χειρότερη από την έναρξη της νέας εποχής, δηλαδή από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Οι απουσίες του Τέλλου και κυρίως του Κυζιρίδη επηρέασαν σημαντικά με αποτέλεσμα να λείπει το παραγωγικό παιχνίδι και να παρουσιάζονται πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη!

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Συριτούδης, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Μπαντάνης, Λίτσκας, Ζυγκερίδης (65’ Μπλιός), Τουμανίδης, Κεφαλάς, Παναγιωτόπουλος (61’ Πτηνόπουλος), Καλλιβωκάς, Μελισσόπουλος (75’ Παπαδόπουλος)

Μακεδονικός Φούφα: Παπαδόπουλος, Κοπατσάρης, Τακίδης, Τζουβάρας, Μόσχος (72’ Δούφας), Σιδηρόπουλος, Φωτιάδης, Τοπάλης, Αλντο , Τσικόπουλος 87’(Παπουτσίδης), Χάιτας (46’ Ρωμαίος).

Τα αποτελέσματα

ΑΟ Καρδίας – ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου 3-0 α. α.
Καβάλα – Μακεδονικός Φούφα  1-1
(90+3′ Σταματόπουλος – 76′ Δούφας)
Νάουσα – Αλμωπός Αριδαίας  1-0
(79′ Νίκου)
Δόξα Δράμας – Ορφέας Ξάνθης  3-0
(8′ Ίγκορ, 35′ Δουκάκης, 86′ Καρλόπουλος)
Παραλίμνιο – Λαγκαδάς 2-1
(12′ Γαϊδαρτζής, 38′ Ναλμπάντης – 47′ πεν Στεφανίδης)
Καμπανιακός – Καλαμαριά  0-1
(79′ Γεωργιάδης)
Εορδαϊκός – Δόξα Προσκυνητών 2-1
(41′ πεν, 69′  – 72′ πεν. Κεϊτά)
Ρεπό ο Νέστος

Η βαθμολογία

  1. Δόξα Δράμας 42 (44-11)*
  2. Απόλλων Καλαμαριάς 40 (41-12)**
  3. ΑΠΕ Λαγκαδά 34 (22-13)*
  4. Νέστος Χρυσούπολης 27 (19-22)*
  5. Καμπανιακός 23 (21-23)*
  6. Ορφέας Ξάνθης 22 (14-16)* ***
  7. Καβάλα 22 (26-20)*
  8. Απόλλων Παραλιμνίου 22 (24-15)
  9. Νάουσα 21 (17-18)* ***
  10. ΑΟ Καρδίας 21 (18-24)*
  11. Αλμωπός Αριδαίας 20 (16-18)*
  12. Μακεδονικός Φούφα 19 (15-15)* ***
  13. Δόξα Προσκυνητών 14 (15-29)*
  14. Εορδαϊκός 13 (19-40)
  15. ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου (αποχώρησε)

Άγγελος Διγκόζης: «Τουλάχιστον κρατήσαμε το αήττητο»

«Σ’ ένα παιχνίδι που πήγαινε για 0-0 καταφέραμε στο τελευταίο λεπτό να πάρουμε την ισοπαλία! Δεν είναι ευχαριστημένος όμως ούτε από το αποτέλεσμα ούτε από την εικόνα της ομάδα! Πάντως καταφέραμε να κρατήσουμε το αήττητο μας που διατηρείται από τον αγώνα κόντρα στο Νέστο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας χειροκρότησε όμως στο τέλος του αγώνα και να του πω ότι στον ΑΟΚ χτίζεται κάτι καλό! Δουλεύομε σκληρά γι’ αυτό και στην πορεία αυτής της προσπάθειας μπορεί να έρθουν και τέτοιες εμφανίσεις. Η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά και οι μοναδικοί παίκτες της που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο είναι ο Κυριακίδης και οι δύο που έλειπαν σήμερα, οι Τέλλος και Κυζιρίδης. Πάνω σ’ αυτό τον κορμό θα προσθέσουμε το καλοκαίρι 5 έως 8 έμπειρους παίκτες για να κάνουμε πρωταθλητισμό του χρόνου»!

Γιώργος Παπακώστας:«Όταν χάνουμε τη νίκη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα είναι φυσιολογικό να είμαστε στεναχωρημένοι. Πόσο μάλλον όταν παίζουμε με την Καβάλα, η οποία στην ουσία πήρε την ισοπαλία από εμάς! Σε σχέση με τον 1ο γύρο ο ΑΟΚ είναι σαφώς καλύτερος. Στο τέλος είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω ατυχίας δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη».