Κώστας Μαντέχος: «Θέλω όλα να γίνουν νομότυπα…»

Ο πρόεδρος της Δόξας Θεολόγου - Ποτού μιλάει για την υπόθεση της κλήσης τοτ σε απολογία από την ΕΠΣ Καβάλας

Λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει η διορία για την απολογία του στην ΕΠΣ Καβάλας, για τα όσα είπε στην τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή «Καβάλα Πάμε Γήπεδο», ο πρόεδρος της Δόξας Θεολόγου – Ποτού Κώστας Μαντέχος μίλησε για την υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στο τοπικό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντέχος μίλησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον μελών της διοίκησης της ΕΠΣΚ και έκανε κρίσεις για το περσινό και φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα ότι το παιχνίδι δεν παίχτηκε στο γήπεδο!

Η Κλήση

Για όλα όσα ισχυρίστηκε, η διοίκηση της ΕΠΣΚ, τον κάλεσε σε απολογία δίνοντας του περιθώριο μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι αναγκάστηκε να του θέσει νέο περιθώριο μέχρι σήμερα Τετάρτη με τον σχετικό δελτίο τύπου να αναφέρει τα εξής: «Επανερχόμενοι, αν και ήταν γνωστό σε σας μέσω της ιστοσελίδας μας που αναρτήθηκε στις 3-2-2017 η ημέρα και ώρα της κλήσης σας σε απολογία, σας καλούμε εκ νέου σε απολογία ως ακολούθως.  Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ, καλεί την Τετάρτη 15/2/2017 και ώρα 10:00 πμ, τον Πρόεδρο του ποδοσφαιρικού σωματείου με την επωνυμία «Δόξα Θεολόγου», Κωνσταντίνο Μαντέχο, σε γραπτή ή προφορική απολογία, σχετικά με τα όσα δημοσίως ισχυρίστηκε σε τηλεφωνική σύνδεσή του με τη διαδικτυακή ποδοσφαιρική εκπομπή «Καβάλα Πάμε Γήπεδο» στις 30/01/2017 και τα οποία εμπίπτουν στα άρθρα 25, 26 και 27 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Τυχόν υπομνήματά σας και σχετικά δικαιολογητικά πρέπει να περιέλθουν στη Γραμματεία της παρούσας Πειθαρχικής Επιτροπής μέχρι την ημέρα συζήτησης της υπόθεσης».

«Για ποιά απ’ όλα θα πρέπει να απολογηθώ»;

Σε ερώτηση αν τελικά θα απολογηθεί στην Ένωση, ο κ. Μαντέχος δεν θέλησε να απαντήσει αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο! Αυτό όμως που τόνισε με έμφαση είναι θέλει όλη η διαδικασία να γίνει με τον προβλεπόμενο και νομότυπο τρόπο! Συγκεκριμένα τόνισε ότι «η γνώμη μου είναι ότι η όλη διαδικασία της κλήσης μου σε απολογία από την ΕΠΣΚ δεν είναι νομότυπη! Δεν μου έχουν προσδιορίσει επακριβώς για ποια απ’ όλα όσα είπα θα πρέπει να απολογηθώ; Στη συγκεκριμένη εκπομπή μίλησα περίπου 20 λεπτά και είπα πολλά! Για ποια λοιπόν θα πρέπει να δώσω εξηγήσεις»; Επίσης ο πρόεδρος του Θεολόγου επισήμανε ότι επειδή ακριβώς ζητάει η όλη διαδικασία να γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, θέλει στην κλήση του να υπάρχουν και τα επίσημα έγγραφα με τις απαραίτητες υπογραφές!

«Εξέφρασα δικές μου σκέψεις…»

Σε ότι αφορά όμως τα λεγόμενα του, που ήταν και αυτά που προκάλεσαν τον θόρυβο, είπε ότι «αυτά που δήλωσα στον αέρα ήταν δικές μου σκέψεις και εκτιμήσεις. Γι’ αυτά θα πρέπει να απολογηθώ»; Σε αυτές τις δηλώσεις όμως ανέφερε και συγκεκριμένα ονόματα, κάτι που πιθανόν δεν θα έπρεπε να κάνει, όμως για κάποια άλλα όπως του διαιτητή Π. Μπουρδούμπα ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά τις σκοπιμότητες κατά της ομάδας του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτός ο άνθρωπος είναι υπάλληλος της ΕΠΣΚ, και από τα 15 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μου στα 6 «σφύριξε» αυτός. Αν δηλαδή εγώ που διαμαρτύρομαι γι’ αυτό «σπάω» τον κώδικα δεοντολογίας, αυτοί τι κάνουν»;