ΣΕΓΑΣ: Τίμησε την Καβάλα και τη Δήμητρα Τσανάκα

Στο πρόσωπο της Δήμητρας Τσανάκα o ΣΕΓΑΣ τίμησε τον Δήμο Καβάλας για την στήριξη του στον κλασσικό αθλητισμό, στην μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στην μεγάλη ετήσια γιορτή του ΣΕΓΑΣ, όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς καθώς και οι όλοι όσοι έχουν προσφέρει στον κλασσικό αθλητισμό βρέθηκε η Δήμητρα Τσανάκα. Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η Δήμαρχος Καβάλας τιμήθηκε από την Ομοσπονδία για την στήριξη που παρείχε ο Δήμος Καβάλας στον Ελληνικό στίβο! Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα απ’ τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Λιούμπα η κ. Τσανάκα τόνισε ότι «αποτελεί ύψιστη τιμή, η βράβευση στο πρόσωπο μου, του Δήμου Καβάλας και των δημοτών μας, από την κορυφαία και αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας, τον ΣΕΓΑΣ. Αποτελεί επιστέγασμα σκληρής δουλειάς και προσπαθειών δυο ετών, ώστε μετά από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, η Καβάλα να ξαναμπεί στον χάρτη του κλασσικού αθλητισμού. Η επιτυχία ανήκει σε όλους τους Καβαλιώτες»!

Η Καβάλα και θέλει και μπορεί…

Μετά τα έργα ανακατασκευής του «Ανθή Καραγιάννη» η Καβάλα το περασμένη καλοκαίρι φιλοξένησε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός του στίβου Πανελλήνιας εμβέλειας που ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων (βόρειος όμιλος), ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια! Η αναβαθμισμένη υποδομή αλλά κυρίως η άκρως επιτυχημένη διοργάνωση των αγώνων, απόρροια της δουλειάς και της θέλησης του Δήμου Καβάλας να δείξει ότι θέλει και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλους αγώνες στην πόλη (στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση του αθλητικού τουρισμού), τον έφερε κοντά στην Ομοσπονδία που από την μεριά του αναζητάει απεγνωσμένα την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα!

Μια τιμητική πλακέτα και δύο διοργανώσεις…

Η βράβευση αυτή ήταν στην ουσία το τυπικό «ευχαριστώ» του ΣΕΓΑΣ γι’ αυτά που έδωσε στο άθλημα η Καβάλα, ενώ το ουσιαστικό ήταν η απόφαση του να δώσει στην πόλη το ερχόμενο καλοκαίρι, όχι μία αλλά δύο διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς! Στην Καβάλα λοιπόν θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου το 4ο και τελευταίο γκραν πρι για το 2017 με την επωνυμία «Δαβιτζόγλεια», το οποίο θα φέρει όλα τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού στίβου στην πόλη. Λίγες ημέρες αργότερα στο «Ανθή Καραγιάννη» θα διεξαχθεί και πάλι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων (βόρειος όμιλος), το οποίο θα φέρει εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς για αρκετές ημέρες στην Καβάλα.