Βερούλειο Στάδιο: Μόνο σ’ επίσημους αγώνες και μόνο μια προπόνηση…

Η συμφωνία ΑΕΚ Καβάλας, Βύρωνα και Ηρακλή για την χρήση του ιστορικού γηπέδου όπου σε λίγο καιρό θα αρχίσουν τα έργα της ριζικής ανακαίνισης

Το «πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο περιμένει πλέον το έργο της ριζικής ανακαίνισης του Βερούλειου σταδίου στην Καβάλας! Τα σχέδια για την ανακατασκευή (στην ουσία) του ιστορικού γηπέδου της πόλης είναι ήδη έτοιμα και για να ξεκινήσει η απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία (διαγωνισμός, δημοπράτηση κτλ) θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το έργο έχει προϋπολογισμό που (σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού του νόμου Σουφλιά) φτάνει στα 900 χιλ. ευρώ, ωστόσο με την έκπτωση που είναι σίγουρο θα υπάρχει μπορεί να φτάσει στις 400 χιλ. Ακόμα κι αυτό το ποσό πάντως μπορεί είναι μεγάλο, ωστόσο είναι απαραίτητο για την αναβάθμιση της αθλητικής αυτής εγκατάστασης που στην κυριολεξία φιλοξενεί 3 ποδοσφαιρικές ομάδες και εκατοντάδες παιδιά καθημερινά, μέσα σε επιεικώς απαράδεκτες συνθήκες!

«Πατέντα» για να «κρυφτεί» το κτήριο της ΔΕΗ

Όπως είναι γνωστό, στο Βερούλειο θα γίνει σπορά νέου φυσικού χλοοτάπητα, ενώ στους χώρους που βρίσκονται γύρο απ’ το κεντρικό γήπεδο θα τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα κοστίσει σχεδόν το μισό των χρημάτων που θα καταβληθούν για το έργο. Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις στις κερκίδες, θα τοποθετηθούν πυλώνες ηλετροφωτισμού, θα ανακαινιστούν πλήρως τα αποδυτήρια διαιτητών και φιλοξενούμενων, θα δημιουργηθεί νέο κυλικείο και θα γίνουν και έργα ελαιοχρωματισμού ευπρεπισμού του γηπέδου! Μάλιστα σ’ αυτό το πλαίσιο του ευπρεπισμού αναμένεται να γίνει και μια ιδιαίτερη κατασκευή για να… «κρυφτεί» η άσχημη πρόσοψη του κτηρίου της ΔΕΗ, που «βλέπει» στο γήπεδο!

Έτοιμο (ίσως) τον Οκτώβριο

Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα πρόκειται για ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, που θα είναι λειτουργικό, θα εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες των συλλόγων και θα είναι ακόμα ένα «στολίδι» στις αθλητικές υποδομές της Καβάλας! Σε ότι αφορά το ερώτημα του πότε θα παραδοθεί στις ομάδες, η απάντηση είναι «εξαρτάται το πότε θα ξεκινήσει…»! Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αν όλα πάνε καλά με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ίσως και πριν απ’ το Μάιο το έργο θα δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσουν τα έργα! Αν μάλιστα δεν παρουσιαστούν προβλήματα στην πορεία αλλά και με τον εργολάβο (όπως συμβαίνει δυστυχώς σε ουκ ολίγες άλλες περιπτώσεις), τότε ακόμα και τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι έτοιμο!

Η Συμφωνία των ομάδων

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι σύλλογοι που θα «ταλαιπωρηθούν» όλο αυτό το διάστημα και ειδικά στις αρχές της επόμενης αγωνιστικής περιόδου μιας και δεν θα έχουν διαθέσιμη την έδρα τους, έχουν από τώρα συμφωνήσει στους όρους χρήσης του κεντρικού γηπέδου! Γι’ αυτό λοιπόν, και προκειμένου ο φυσικός χλοοτάπητας να μην επιβαρύνεται από την συνεχή χρήση και να διατηρηθεί «ζωντανός» για πολλά χρόνια, θα μπαίνουν εκεί μόνο για τους επίσημους αγώνες τους και για κανέναν άλλο λόγο! Προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα, από μια ομάδα εναλλάξ! Δηλαδή την μια εβδομάδα θα γυμνάζεται (για μια φορά) ο Ηρακλής, την άλλη η ΑΕΚ και την επόμενη ο Βύρωνας! Όλες οι προπονήσεις των Ακαδημιών και οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα γίνονται στο πλαστικό χόρτο!