Στο κλειστό κολυμβητήριο: «Κλείνει» η στέγη, αποκαθίσταται η υγρασία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για την αποκατάσταση της ζημιάς στην οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας από τον Δήμο, που σύντομα θα αποκαταστήσει και τις ζημιές από την υγρασία σε τοίχους κοινόχρηστων χώρων

Ως μια φυσιολογική φθορά η οποία όμως βρίσκεται στην φάση της αποκατάστασης της, χαρακτηρίζει την υγρασία που παρατηρείται σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας του Δήμου Γιώργος Φιλόσογλου! Οι εικόνες που παρουσιάστηκαν σε φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα kavalapost.gr προκάλεσαν εύλογα ερωτηματικά αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο κατά τα άλλα «στολίδι» των αθλητικών εγκαταστάσεων της Καβάλας, στο οποίο έγιναν αλλά και προγραμματίζεται να γίνουν στο άμεσο μέλλον μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις Πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς! «Οι εικόνες αυτές με την υγρασία στους τείχους μπορώ να πω ότι είναι αναμενόμενες για ένα κολυμβητήριο και βεβαίως δεν συγκρίνονται με άλλες περιπτώσεις κολυμβητηρίων ανά την Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη» επισημαίνει ο κ. Φιλόσογλου και συνεχίζει λέγοντας ότι «όπως σωστά όμως επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ οι επιφάνειες αυτές έχουν «ξυθεί» και αυτό που περιμένουμε είναι να προμηθευτούμε τα κατάλληλα υλικά για να αποκαταστήσουμε την βλάβη»!

Σε 1,5 μήνα ο διαγωνισμός για την στέγη

Το μεγάλο πρόβλημα του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας πάντως ήταν και είναι η οροφή, απ’ την οποία λείπει το μονωτικό υλικό και σε κάθε νεροποντή σημειώνονται διαρροές! Μετά από αρκετά χρόνια πάντως, φαίνεται ότι οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς δρομολογούνται και υπάρχει η αισιοδοξία ότι ακόμα και σε ένα διάστημα 1,5 μήνα θα έχει γίνει ο σχετικός διαγωνισμός! Αν συμβεί αυτό τότε οι μετά το πέρας των εργασιών που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν το πολύ 2 μήνες και υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν 100 με 110 χιλ. ευρώ, θα κλείσει μια από τις σημαντικές «πληγές» του κολυμβητηρίου!

Επιλέχτηκε η τρίτη λύση…

Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες το έργο να χρηματοδοτηθεί είτε από το υπουργείο, είτε από την περιφέρεια, αλλά στον Δήμο αποφάσισαν να προχωρήσουν μόνοι τους γιατί δεν μπορούν να περιμένουν! Είχαν μπροστά τους 3 επιλογές! Η πρώτη ήταν να γίνει αποκατάσταση της ζημιάς με ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το ΔΠΘ, όμως το κόστος ου προέκυπτε ήταν πολύ μεγάλο! Η δεύτερη επιλογή ήταν να μονωθεί η οροφή με μικρό κόστος, που όμως δεν περιόριζε τις σημαντικές ενεργειακές απώλειες και η τρίτη να αποκατασταθεί η μόνωση και να γίνουν εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση που θα περιορίζει τις απώλειες κατά 30%. Η λύση που επιλέχθηκε ήταν η τρίτη και όπως τονίστηκε παραπάνω έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες! Απ’ τον Δήμο Καβάλας έχουν πει πολλές φορές ότι το 2017 θα είναι έτος περαιτέρω αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της πόλης, και σ’ αυτό συμπεριέλαβαν και το κλειστό κολυμβητήριο.