Καβάλα BC: «Διαζύγιο» με Μωσαίδη, προσωρινά στον πάγκο ο Πενταζίδης!

«Περίμενα ότι θα είμαι στον πάγκο μέχρι το τέλος» είπε ο πρώην πλέον προπονητής. «Έπρεπε κάτι να αλλάξει» τόνισε Β. Παππάς. Προσωρινός αντικαταστάτης ο Ν. Πενταζίδης

Στην απόφαση να λύσει την συνεργασία με τον προπονητή Ηλία Μωσαΐδη προχώρησε σήμερα το πρωί η διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας. Το κλίμα στην ομάδα, μετά την ήττα του Σαββάτου από το Ψυχικό, ήταν αρκετά βαρύ μιας και μετά το νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα οι ελπίδες για την αποφυγή των πλέι άουτ στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ψαλιδίστηκαν σημαντικά! Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν και η διοίκηση της Καβάλας BC αποφάσισε να προχωρήσει στο «διαζύγιο» με το νεαρό Καβαλιώτη τεχνικό, ο οποίος γνώριζε μεν ότι υπήρχε δυσαρέσκεια για την πορεία της ομάδας, όμως απ’ ότι φαίνεται δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη!

Ηλ. Μωσαίδης: «Η Διοίκηση

δεν είχε υπομονή και ψυχραιμία»

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τους παράγοντες της ομάδας δήλωσε ότι «η διοίκηση έκρινε σύμφωνα με τα κριτήρια της ότι έπρεπε να πάρει αυτή την απόφαση. Η δική μου η άποψη είναι ότι η ομάδα μπορεί να είχε μια ατυχία και να έχασε ένα σημαντικό αγώνα το Σάββατο, ωστόσο παρέμενε μέσα στο στόχο της διεκδίκησης της παραμονής στην κατηγορία. Απ’ την αρχή της χρονιάς λέγαμε ότι για να το πετύχουνε αυτό θα πρέπει εκτός των άλλων να έχουμε ψυχραιμία και υπομονή γιατί διαθέτουμε μια νεανική ομάδα, όμως αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι δεν θα είχε η διοίκηση». Σε ερώτηση αν ο ίδιος περίμενε μια τέτοια εξέλιξη στην ομάδα απάντησε λέγοντας ότι «όταν έχουμε μια νεανική ομάδα, πρέπει να ξέρουμε τι μπορεί να κάνει και που μπορεί να φτάσει αυτή! Πιστεύω ότι μέχρι τώρα δουλεύαμε πολύ καλά και φτάσαμε σ’ ένα καλό επίπεδο και συνεπώς περίμενα ότι θα έφτανα μέχρι το τέλος της περιόδου στον πάγκο της»!

Βαγ. Παππάς: «Έπρεπε να αλλάξει το κλίμα»

Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μωσαΐδη στον πάγκο Νίκος Πενταζίδης. Θα είναι υπηρεσιακός μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν ο νέος κόουτς θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας στο επόμενο παιχνίδι με τον Αμύντα! Σχολιάζοντας την απόφαση της διοίκησης, ο αντιπρόεδρος της και υπεύθυνος επικοινωνίας Βαγγέλης Παππάς τόνισε ότι «η διοίκηση αποφάσισε να γίνει  η συγκεκριμένη αλλαγή γιατί επιθυμούσε να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα που είχε τελματώσει! Είχε δοθεί πίστωση χρόνου στον προπονητή και μετά την ήττα του Σαββάτου αποφασίστηκε να μην δοθεί άλλη αναβολή! Ο στόχος μας είναι να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα εν όψει της δύσκολης συνέχειας και στην ουσία να υπάρχει μια άλλη διαχείριση της ομάδας»!

Θέμα ημερών οι πληρωμές…

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν σε δεύτερη μοίρα την… «κινητοποίηση» των παικτών της ομάδας, που την Δευτέρα (πρώτη ημέρα προπόνησης μετά τον αγώνα με το Ψυχικό) δεν δέχτηκαν να προπονηθούν αρκούμενοι μόνο σε κάποια σουτ, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι έχουν μείνει πίσω στις πληρωμές τους για σχεδόν δύο μήνες! Απ’ την διοίκηση της ομάδας πάντως τονίζουν ότι είναι θέμα ημερών να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις και να λήξει και αυτό το ζήτημα…