Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας

Πρακτική και θεωρητική κατάρτιση από τον εκπαιδευτή Λευτέρη Τζούμα που δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσουν οι εκπαιδευόμενοι με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο, αλλά και να εμβαθύνουν στη ναυτική τέχνη

Η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και ο εκπαιδευτής Λευτέρης Τζούμας έχουν ήδη πάρει θέσεις… «μάχης», καθώς ήδη έχουν αρχίσει οι εγγραφές και οσονούπω και τα μαθήματα.

Η Σχολή του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, που τους δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσουν με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λπ.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η Σχολή του ΝΟΚ απονέμει Δίπλωμα Κυβερνήτη στους μαθητές.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο σκάφος διάρκειας 60 ωρών και θεωρητικά μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών. Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων καθώς και τμήματα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.

Η απόκτηση του διπλώματος κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του ΝΟ Καβάλας δεν είναι το τέρμα. Για όποιον θέλει να μείνει κοντά στη θάλασσα, είναι η αρχή της δράσης.

Οι μαθητές της σχολής γίνονται μέλη του Ομίλου και μπορούν να πάρουν μέρος σε εκδρομές με ιστιοφόρα, να συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας ή να ενταχθούν σε κάποιο από τα σκάφη του Ομίλου, παίρνοντας μέρος στους Αγώνες Ανοιχτής Θάλασσας που διοργανώνει ο Όμιλος, καθώς και σε άλλους πανελληνίους η πανευρωπαϊκούς στους οποίους λαμβάνουν μέρος τα σκάφη του Ομίλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Ομίλου 2510 222897 κατά τις ώρες 19:00-21:00, καθώς και στο κινητό του εκπαιδευτή 6972 721533.

Ο εκπαιδευτής της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας του ΝΟΚ Λευτέρης Τζούμας