Κλειστό Κολυμβητήριο: Οι κορυφαίοι της κολύμβησης (και πάλι) στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος και 30 κορυφαίοι κολυμβητές της χώρας επέλεξαν την Καβάλα για να προετοιμαστούν εν όψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων

Αυτή η σχέση κρατάει πλέον 3 χρόνια κι απ’ ότι φαίνεται έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες και θα συνεχιστεί για πολύ! Ο λόγος για τον Ομοσπονδιακό προπονητή κολύμβησης Νίκο Γέμελο και τους αθλητές του που επέλεξαν και φέτος την Καβάλα και το κλειστό κολυμβητήριο της για να πραγματοποιήσουν ένα μέρος της προετοιμασίας τους εν όψει της συμμετοχής τους στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης! Πρόκειται για μια αποστολή 30 ατόμων, που θα καταλύσει στο ξενοδοχείο «Εγνατία» και θα βρίσκεται στην πόλη για 15 ημέρες μιας και θα έρθει την εβδομάδα των Βαΐων και θα αποχωρήσει μετά το Πάσχα! Μπορεί σ’ αυτή την αποστολή να μην βρίσκεται ο αργυρός ολυμπιονίκης του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης, που αποχώρησε από την ενεργό δράση, όμως θα υπάρχουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος της χώρας μας όπως η Κέλλυ Αραούζου, ο Δημήτρης Νέγρης (που πριν από ακριβώς ένα χρόνο κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. ελεύθερο εφήβων, σημειώνοντας μάλιστα και την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη) κα.

Θα συμμετέχουν και στα

«Νιόβεια» στις 8 και 9 Απριλίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί απ’ αυτούς τους 30 αθλητές θα συμμετέχουν και στο 35ο διεθνές κολυμβητικό τουρνουά «Νιόβεια» που θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Απριλίου στο κολυμβητήριο της Καβάλας από τη ΧΑΝΘ και υπό την αιγίδα της ΚΟΕ. Όπως έγινε με τα «Αλεξάνδρεια» του ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο, και όπως θα γίνει και με το επίσης διεθνές τουρνουά του Άρη τον Μάιο, οι σύλλογοι της Θεσσαλονίκης επιλέγουν την Καβάλα για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες που δεν είναι δυνατό αυτή την εποχή να γίνουν στην πόλη τους λόγω των εργασιών που γίνονται στο «Ποσειδώνιο» κολυμβητήριο! Στα «Νιόβεια» υπολογίζεται ότι αγωνιστούν περί τους 600 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μιας και η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ενταγμένη και στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης!