«Μπάχαλο» στο Κ14 της ΕΠΣΚ: Ένταση, διαπληκτισμοί, αστυνομία κι ένα παιδί στο νοσοκομείο!!!

Μόνο σε γιορτή του ποδοσφαίρου δεν παρέπεμπαν αυτά που έγιναν το Σάββατο στο γήπεδο του Ηρακλή Καβάλας για την προημιτελική φάση του πρωταθλήματος Κ 14 της ΕΠΣΚ, ανάμεσα στον Ορφέα Ελευθερούπολης και την Ακαδημία των Ελπίδων

Άνευ προηγουμένου «μπάχαλο» δημιουργήθηκε στον αγώνα Κ 14 της ΕΠΣΚ Ορφέας Ελευθερούπολης – Ακαδημία Ελπίδες με τους παραβρισκόμενους αντί για να ποδόσφαιρο να έχουν το θλιβερό… προνόμιο να παρακολουθήσουν διαπληκτισμούς, ανάμεσα σε παράγοντες και τους διαιτητές με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία, και κυρίως ένα σκληρό παιχνίδι που έστειλε ένα νεαρό παιδί στο νοσοκομείο Καβάλας!!!

«Έχουμε εντολή να μην δίνουμε κάρτες…»!!!

Σύμφωνα με μαρτυρίες το κακό ξεκίνησε από την ακατανόητη συμπεριφορά των διαιτητών να ανεχτούν το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Ορφέα, η οποία όπως καταγγέλλουν οι παράγοντες των Ελπίδων οφείλεται σχετική οδηγία που έχουν από την ΕΠΣΚ!!! Συγκεκριμένα όταν ήδη από το 5ο λεπτό της αναμέτρησης παίκτης των Ελπίδων δέχτηκε σκληρότατο μαρκάρισμα στον αστράγαλο (με αποτέλεσμα να πρηστεί), πράγμα που προκάλεσε τα παράπονα του προπονητή της ομάδας προς τον ρέφερι η απάντηση που άκουσε ήταν… αποστομωτική! «Έχουμε εντολή να μην δίνουμε κάρτες σ’ αυτές τις κατηγορίες» είπε!!! Κι απ’ την στιγμή που το «πλαίσιο» που τέθηκε από τους διαιτητές ήταν αυτό, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι ακολούθησε! Τα μαρκαρίσματα συνεχίστηκαν κι έγιναν ακόμα πιο σκληρά και η ένταση κορυφώθηκε! Η έκρηξη ήρθε στο 3 λεπτά λεπτό όταν ο ποδοσφαιριστής των Ελπίδων Κωνσταντίνος Νικολαίδης δέχτηκε (μεταξύ των άλλων) κλωτσιά στα νεφρά που είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας όπου νοσηλεύτηκε το βράδυ μιας και ουρούσε αίμα!!!

Μήνυση και αποχώρηση

Ο προπονητής των Ελπίδων Γιώργος Παπανδρέου σε έξαλλη κατάσταση, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργήθηκε ένταση και το παιχνίδι διακόπηκε! Σ’ εκείνο το σημείο ζήτησε να μάθει τα ονόματα των διαιτητών, παίρνοντας την απάντηση «μπορείτε να τα μάθετε από την ΕΠΣΚ», σκοπεύοντας να τους μηνύσει για την συμπεριφορά τους! Παράλληλα κάλεσε και την αστυνομία, ενημερώνοντας τους ρέφερι που αρχικά είπαν «ότι δεν είχαν να φοβηθούν» τίποτα, αλλά σύμφωνα με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή έκλεισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν το φύλλο αγώνα και ετοιμάστηκαν να φύγουν! Η κίνηση αυτή πυροδότησε και νέα ένταση με τον Γ. Παπανδρέου να προσπαθεί να τους εμποδίσει, αλλά ύστερα από παρέμβαση του προέδρου των Ελπίδων Παναγιώτη Αρσονιάδη το επεισόδιο έληξε. Αποτέλεσε όμως και το «κύκνειο άσμα» στην ομάδα, μιας και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Οι ανακοινώσεις των Ελπίδων

Η ανακοίνωση των Ελπίδων αναφέρει τα εξής: «Η Ακαδημία Ελπίδες Καβάλας ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Γιώργο Παπανδρέου και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητικη του καριέρα». Παράλληλα οι Ελπίδες με άλλη ανακοίνωση τους εύχονται περιστατικά στους αθλητής τους. «Η διοίκηση οι προπονητές και όλοι οι αθλητές της Ακαδημίας μας, ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή μας Κωνσταντίνο Νικολαΐδη».

Γ. Παπανδρέου:«Λυπάμαι που έγινα κακό παράδειγμα για τα παιδιά»

Με δήλωση του στο Kavalapost.gr ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει την λύπη του για το γεγονός ότι έχασε την ψυχραιμία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «λυπάμαι πάρα πολύ γιατί έγινα το κακό παράδειγμα για τα παιδιά του συλλόγου». Παράλληλα όμως εκφράζει και την αγανάκτηση του για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται ορισμένοι παράγοντες του ποδοσφαίρου (προπονητές, διαιτητές κ.α.) το ποδόσφαιρο και ειδικά τις υποδομές μιλώντας για «πραγματική ξεφτίλα»! Είναι μάλιστα τέτοια η απογοήτευση του που σκέφτεται σοβαρά να οργανώσει συνέντευξη τύπου για να μιλήσει για όλα αυτά, αλλά και να ανακοινώσει την αποχώρηση του από τον χώρο!

Απ’ την αρχή ήταν στραβό το… κλίμα

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι το… κλίμα ήταν στραβό πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση από τον δικαιολογημένο εκνευρισμού που δημιουργήθηκε λόγω της καθυστέρησης της έναρξης της κατά σχεδόν μια ώρα!!! Αυτή προκλήθηκε και πάλι με υπαιτιότητα των διαιτητών, μιας και αυτοί που ορίστηκαν για το πρώτο παιχνίδι του προγράμματος (το Ορφέας – Ελπίδες ήταν τρίτο στη σειρά) δεν παρουσιάστηκαν! Έτσι δημιουργήθηκε… ντόμινο και «στρώθηκε» το έδαφος για να γίνουν όλα αυτά τα «θαυμαστά», τα οποία μάλιστα θα έχουν και συνέχεια! Γιατί μπορεί να μην είναι σίγουρο αν ο Γ. Παπανδρέου θα υποβάλει τελικά μήνυση, όμως ο γονέας του Κ. Νικολαίδη είναι αποφασισμένος να το κάνει, επικαλούμενος μάλιστα (σύμφωνα με πληροφορίες) και την μαρτυρία του γιατρού του αγώνα!