Βερούλειο Στάδιο: Όλο και πιο κοντά στην έναρξη των εργασιών

Περνάει κατά πάσα πιθανότητα από το ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το έργο της ανακαίνισης του Βερούλειο Σταδίου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες από την πλευρά του Δήμου Καβάλας για ολοκλήρωση του σχεδίου της ανακατασκευής – ανάπλασης του Βερούλειου σταδίου! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το έργο θα περάσει προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας που συνεδριάσει στις 13 Μαρτίου και απ’ εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία με στόχο οι εργασίες να αρχίσουν μέσα στον Μάιο! Αν συμβεί αυτό τότε οι ομάδες θα μπορούν επιστρέψουν στο ανακαινισμένο «σπίτι» τους ακόμα και μέχρι τον Οκτώβριο! Ο προϋπολογισμός των εργασιών, που έχουν κριθεί αναγκαίες για το ιστορικότερο γήπεδο της πόλης, φτάνει στις 900 χιλ. ευρώ, ωστόσο αναμένεται στην διαγωνισμό να σημειωθεί πολύ μεγάλη έκπτωση κι έτσι το τελικό ποσό που θα δαπανηθεί μπορεί να πέσει ακόμα και πάνω από 50%.

Οι εργασίες που θα γίνουν…

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από διαβούλευση με τους εκπροσώπους των 3 ομάδων, στο Βερούλειο θα γίνει σπορά φυσικού χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο, ενώ στους χώρους γύρω απ’ αυτό θα τοποθετηθεί πλαστικός που θα χρησιμοποιείται για τις προπονήσεις των συλλόγων (όλων των τμημάτων), στην προσπάθεια που θα καταβληθεί να μην καταπονείται το χορτάρι από την συχνή χρήση. Επίσης θα τοποθετηθούν πυλώνες ηλετροφωτισμού, θα δημιουργηθεί νέο κυλικείο, θα ανακαινιστούν πλήρως τα αποδυτήρια διαιτητών και φιλοξενούμενων αλλά και οι κερκίδες του γηπέδου. Υπάρχει μάλιστα πρόβλεψη, προκειμένου να «κρυφτεί» η άσχημη πρόσοψη του κτηρίου της ΔΕΗ, που «βλέπει» στο γήπεδο να γίνει μια κατασκευή με πέργκολα!

Εργασίες και σε Ποταμούδια, Παληό και Καλαμίτσα

Εκτός όμως απ’ τα έργα στο Βερούλειο, υπάρχει και ένα κονδύλι της τάξης των 75 χιλ. ευρώ που θα διατεθούν για την αναβάθμιση και άλλων αθλητικών υποδομών του Δήμου! Συγκεκριμένα αναμένεται να γίνει ριζική ανακαίνιση στα μπάνια και τα αποδυτήρια του κλειστού των Ποταμουδίων, καθώς και θα γίνει προσπάθεια (αν βέβαια περισσέψουν χρήματα) να αντιμετωπιστεί και η υγρασία που υπάρχει στο γήπεδο. Επίσης θα τοποθετηθεί νέο δαπέδου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Παληού (που βρίσκεται στην παιδική χαρά), ενώ προβλέπεται να αντικατασταθούν και το τερέν σε 2 ή 3 γήπεδα τένις που βρίσκονται στο ΔΑΚ Καλαμίτσας.