Γιώργος Παπανδρέου: Λάβρος εναντίον ΕΠΣΚ, διαιτητών και Ορφέα

Σκληρή επίθεση προς την διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων υποδομών, τους διαιτητές αλλά και τον Ορφέα Ελευθ. εξαπέλυσε ο πρώην, πλέον, προπονητής των Ελπίδων με αφορμή τα όσα έγιναν στον αγώνα Ελπίδες - Ορφέας και όχι μόνο...

 

Λάβρος εναντίον της ΕΠΣΚ και της επιτροπής που διοργανώνει τα πρωταθλήματα υποδομής, των διαιτητών αλλά και των υπευθύνων του Ορφέα Ελευθερούπολης εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Galaxy», με αφορμή τα όσα θλιβερά έγιναν στον αγώνα του πρωταθλήματος Κ 14 Ελπίδες – Ορφέας Ελ., τα οποία οδήγησαν ένα νεαρό παιδί στο νοσοκομείο και τον ίδιο εκτός της Ακαδημίας. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής μιλώντας γενικά για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο τόνισε με έμφαση ότι «αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές» και επισήμανε ότι είχε πρόθεση να μιλήσει για όλα αυτά το καλοκαίρι «αλλά τα γεγονότα μας πρόλαβαν…»!

«Οργωμένο χωράφι…»

Αφού είπε πρώτα ότι το γήπεδο που επιλέχτηκε για να γίνει ο αγώνας ήταν «οργωμένο χωράφι» και ότι οι αγώνες καθυστέρησαν γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι διαιτητές από την ΕΠΣΚ, χαρακτήρισε παγκόσμια πατέντα το γεγονός άλλαξαν οι διαστάσεις των γηπέδων, που διαφέρουν απ’ τις κανονικές! «Όλα αυτά δεν είναι άσχετα» είπε «τα έκαναν εσκεμμένα για να εμποδίσουν την ομάδα που έχει δουλέψει να παρουσιάσει την δουλειά της στο γήπεδο»!

Το χρονικό του τραυματισμού

Για το χρονικό που έφερε τον τραγικό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή είπε ότι «στο 5ο λεπτό δέχτηκε βάναυσο χτύπημα στο πόδι και σφάδαζε ενώ ο αντίπαλος «προπονητής» φώναζε ότι ο νεαρός έκανε… ‘’θέατρο’’». Στις διαμαρτυρίες του προς τον διαιτητή για να δείξει κάρτα πήρε την… πληρωμένη απάντηση «έπρεπε να ξέρετε ότι σ’ αυτές τις ηλικίες δεν βγαίνουν κάρτες»!!! Τα χτυπήματα προς τον συγκεκριμένο παίκτη συνεχίστηκαν και οι χαρακτηρισμού του Γ. Παπανδρέου προς τον διαιτητή ως «επικίνδυνου» και «άσχετου» τον οδήγησαν σε αποβολή, την ίδια ώρα που σύμφωνα με τον πρώην πλέον τεχνικό των Ελπίδων ο αντίπαλος προπονητής παρότρυνε τους παίκτες του λέγοντας «πάμε παλικάρια μου πιο δυνατά»!

Η έκρηξη ήρθε στο 87ο λεπτό όταν ο νεαρός παίκτης δέχτηκε γονατιά στη μέση, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος ημιλιπόθυμος και να έχει σπασμούς! «Ήμουν αλλόφρων και στην κυριολεξία δεν ήξερα τι έκανα μετά απ’ αυτό» τόνισε ο Παπανδρέου που παραδέχτηκε ότι «απ’ εκεί και πέρα επεδίωκα να σταματήσει ο αγώνας». Το παράπονο του μάλιστα ήταν ότι κανείς από την αντίπαλη ομάδα δεν ενδιαφέρθηκε για την υγεία του παιδιού, ενώ όπως επισήμανε κάποιοι γονείς παίκτη του Ορφέα τον κατηγόρησαν λέγοντας του ότι «τους χάλασα το απόγευμα»!

Το λάθος

Η κλήση της αστυνομίας από τον ίδιο και η επιδίωξη του να υποβάλει μήνυση στο διαιτητή, προκάλεσε το «τεράστιο λάθος» όπως είπε ο ίδιος «μιας και αν και στην αρχή είπε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, προσπάθησε πολύ γρήγορα να φύγει από το γήπεδο. Τότε προσπάθησα να τον σταματήσω» και κάπως έτσι σημειώθηκε το επεισόδιο που έληξε με την παρέμβαση του Π. Αρσονιάδη και λόγω του οποίου παραιτήθηκε από τη θέση του! «Για ποιο λόγο να συνεχίσω όταν βλέπω ότι οι προσπάθειες που γίνονται στην ουσία γελοιοποιούνται;» αναρωτήθηκε!

Στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου έκανε γνωστό ότι για την συμπεριφορά του και τις δηλώσεις του θα κληθεί σε απολογία και θα τιμωρηθεί από την ΕΠΣΚ και σχολίασε λέγοντας ότι «αντί να παραιτηθούν θα με τιμωρήσουν κιόλας. Αυτοί που στη ζωή τους δεν έχουν κλωτσήσει ούτε… τενεκεδάκι στην γειτονιά τους»! Και η επίθεση στην ΕΠΣΚ συνεχίστηκε με το ερώτημα σχετικά με το που πάνε τα χρήματα (400 ευρώ για την συμμετοχή, 18 ευρώ για τα δελτία, πρόστιμα κα) που πληρώνουν οι ομάδες, το οποίο απαντήθηκε δεικτικά από τον ίδιο λέγοντας ότι «πάνε στα τσίπουρα που πίνουν και συζητούν μεταξύ τους για το καλό του ποδοσφαίρου»!!!

 

Η… μπάλα δεν θα μπορούσε να μην πάρει και τους διαιτητής τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε μικρά παιδιά που τους απέρριψε το ποδόσφαιρο (ως παίκτες). Μάλιστα επισήμανε ότι «ο ορισμός του καλού διαιτητή γι’ αυτούς είναι να υπακούν τους ανωτέρους τους και να μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί.

«Θα μαζέψω υπογραφές»

Η αγανάκτηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο μεγάλη είναι και η αποφασιστικότητα του να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια, γι’ αυτό και δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια του για να αναδείξει το πρόβλημα φτάνοντας ακόμα και στο Υπουργείο. «Θα μαζέψω υπογραφές και θα κάνω ότι μπορώ για το παιδικό ποδόσφαιρο» δήλωσε και απευθυνόμενος και στους αρκετούς γονείς που παρακολούθησαν την συνέντευξη τόνισε με έμφαση «προσέξτε που εμπιστεύεστε τα παιδιά σας»! Για τον ίδιο η λύση του προβλήματος θα είναι να φύγουν τα πρωταθλήματα υποδομής από τις ΕΠΣ, και να πάνε στους Δήμους ή ακόμα και στην Πολιτεία.

Προκειμένου να δείξει τις παθογένειες που υπάρχουν στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να αποκτήσει δίπλωμα UEFA C και να προπονεί μικρά παιδιά. «Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πληρώσει ένα παράβολο 750 ευρώ, παρακολουθεί ένα σεμινάριο 7-10 ημερών και ακόμα αν αποτύχει στις εξετάσεις, μπορεί να πάρει άδεια με την υποχρέωση ότι σε 3 χρόνια θα δώσει και πάλι εξετάσεις…!!!» είπε νόημα και κατέληξε «εγώ και όσοι έχουμε περάσει από ΤΕΦΑΑ έχουμε σπουδάσει 4 χρόνια, αυτοί τι μπορούν να διδαχτούν σε 10 ημέρες»;

Η μήνυση

Στις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους δημοσιογράφους τόνισε ότι λόγω του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να κινηθεί σε ποινικά δικαστήρια κατά του διαιτητή και ότι μόνο ο αθλητικός δικαστής μπορεί να επιληφθεί. Πρόσθεσε όμως ότι περιμένει τις κινήσεις των γονιών του παιδιού για να παραστεί ως μάρτυρας. Επίσης απαντώντας στις «κατηγορίες» που ήδη έχει ότι έχει τιμωρηθεί για παραβάσεις από την ΕΠΣΚ, παραδέχτηκε ότι αυτό έγινε σωστά όμως αναρωτήθηκε «πότε θα τιμωρηθούν και όλοι αυτοί που εγκληματούν εναντίον του ποδοσφαίρου»;

Καταλήγοντας, σχολίασε και την απορία που εκφράστηκε μήπως όλες αυτές οι καταγγελίες γίνονται λόγω του ότι πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΠΣΚ, παραδεχόμενος ότι συμβαίνει και γι’ αυτό το λόγο! Επιτέθηκε μάλιστα εκ νέου στην διοίκηση της τοπικής Ένωσης ποδοσφαίρου λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα που θα το ίδιο παράπτωμα οι «ημέτεροι» τιμωρούνται με αυστηρή έγγραφη επίπληξη και οι «αντίπαλοι» με βαριές ποινές!

Πλέον αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι αντιδράσεις και οι απαντήσεις όλων όσων περιγράφηκαν στη συνέντευξη – ποταμό του Γιώργου Παπανδρέου, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από το ρεπορτάζ του Kavalapost.gr για τον επίμαχο αγώνα που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής.