Νίκος Πενταζίδης: «Το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς»

Ο προσωρινός προπονητής της Καβάλας BC μιλάει για τον αγώνα του Σαββάτου με το Παγκράτι στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας

Ως το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς χαρακτήρισε ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας Νίκος Πενταζίδης το παιχνίδι του Σαββάτου, στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας, κόντρα στο Παγκράτι για την 21η αγωνιστική της Α2 Εθνικής! Κι αυτό γιατί η ομάδα πρέπει να επιστρέψει πάση θυσία στις νίκες για να ανακάμψει ψυχολογικά και βαθμολογικά και φυσικά να μην χάσει κι άλλο έδαφος στην υπόθεση της παραμονής! Οι ελπίδες για αποφυγή των πλέι – άουτ εξανεμίστηκαν και το χειρότερο απ’ εδώ και πέρα είναι να μην έχει περιπέτειες σε σχέση με τον απ’ ευθείας υποβιβασμό, μιας και είναι γνωστό ότι οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας υποβιβάζονται αυτόματα!

«Θέλουμε ένα νέο ξεκίνημα»

«Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στην προσπάθεια μας» τονίζει ο προσωρινός προπονητής της ομάδας που αναφέρει ότι «ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι ο πιο κρίσιμος της χρονιάς! Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και γι’ αυτό θέλουμε στο πλευρό μας και τον κόσμο της Καβάλας που πρέπει να σταθεί δίπλα μας»! Η αποστολή πάντως της ομάδας μόνο εύκολη δεν είναι! Απ’ την μια η Ένωση αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα και η προετοιμασία της όλη την εβδομάδα μόνο ήρεμη δεν ήταν, ενώ από την άλλη και ο αντίπαλος παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση.

Πολλά προβλήματα…

Ο Σκλήβας λόγω γαστρεντερίτιδας δεν προπονήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ για τον ίδιο λόγο ο Μάζουρτσακ ήταν εκτός την Δευτέρα και την Τρίτη. Απ’ εκεί και πέρα ο Γκέλιος είχε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και δεν γυμνάστηκε από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, ενώ ο Μανάκας είχε ένα μικρό διάστρεμμα και ο Μούκας αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με αλλεργία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως το αντιμετωπίζει ο Κυριακού ο οποίος υπέστη διάστρεμμα 2ου βαθμού και δεν υπολογίζεται για τον αυριανό αγώνα. Υπάρχει πάντως η πιθανότητα να είναι στην αποστολή της ομάδας, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους! Όσο για το Παγκράτι, σύμφωνα με το Ν. Πενταζίδη πρόκειται για μια ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια παλεύει όλους τους αγώνες. «Με τον Πανιώνιο πάλεψε ένα ημίχρονο και με τον Εθνικό έχασε στον πόντο, ενώ με τον ΓΣΛ στη Λάρισα ηττήθηκε στην παράταση» τόνισε χαρακτηριστικά.